11 Август, 2016 12:03 2 767 0

Обвинен за стрелбата по Митьо Очите пуснат под гаранция

  • очите-
  • митьо очите-
  • пуснат-
  • гаранция-
  • обвинен-
  • стрелбата
Обвинен за стрелбата по Митьо Очите пуснат под гаранция - 1

Апелативният специализиран съд пусна от ареста Радослав Димитров - един от обвинените за стрелбата на 8 юни в Слънчев бряг по Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Съдът измени мярката му за неотклонение в парична гаранция в размер на 5000 лв.

Радослав Димитров е в ареста от 16 юни по обвинение за опит за убийство на Митьо Очите. Той има и обвинение за участие в организирана престъпна група.

Адвокатите на Димитров посочиха пред съда, че той е явявал доброволно пред разследващите на три пъти и че не са намерени барутни частици, няма и негово ДНК по нито едно от доказателствата, които са намерени на мястото на инцидента.

"Не съм стрелял по никой, не съм участвал в Организирана престъпна група, съдействал съм на полицията, не съм осъждан", каза Димитров пред съда и поиска мярката му да бъде изменена.

Факти.бг припомня, че при престрелка в "Слънчев бряг" на 8 юни 2016 г.  бе ранен Димитър Желязков - Митьо Очите - знакова фигура от подземния свят у нас.  Бодигардът на Очите  Александър Алексиев пък беше убит.

Прокуратурата обвини в опит за убийство на несебърския наркобос Димитър Желязков са обвинени Георги Иванчев и Радослав Димитров. Иванчев и Радославов са произвели изстрели срещу Желязков и са го уцелили.

Георги Михайлов Иванчев е привлечен като обвиняем затова, че с огнестрелно оръжие, пистолет "Макаров" с изтрити номера, произвеждайки три изстрела, насочени към тялото на Димитър Желязков по жизнено-важни органи, се е опитал да умъртви Димитър Желязков, Радослав Веселинов Димитров, който на същата дата и при същият инцидент, също е направил опит да умъртви Димитър Желязков, каза на 17 юни главният прокурор Сотир Цацаров.

Георги Иванчев е стрелял с пистолет "Макаров" със заличени номера. Произвел е три изстрела към Димитър Желязков-Очите.  Куршумите попаднали в гърдите и един в коремната област, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Задържаните Иванчев и Димитров са от групата на криминално проявения Божидар Кузманов.

Радослав Димитров също е стрелял срещу Димитър Желязков-Очите. Произвел е три изстрела, които попаднали в лявото и дясното му рамо. Единият от куршумите е проникнал в белия дроб, друг е засегнал десния му долен крайник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА