15 Август, 2016 14:36 1 464 3

Заловиха 40 нелегални имигранти и двама български шофьори

  • нелегални-
  • имигранти-
  • двама-
  • български-
  • шофьори

В Бургас заловиха 40 нелегално преминали имигранти, самоопределили се като граждани на Ирак и двама български шофьори. Днес около 11.19 ч. в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за два джипа, преминаващи по бургаския булевард „Проф. Яким Якимов”, в посока от КАТ към кръговото кръстовище на магазин „Метро”, с които вероятно се превозват нелегално преминали границата на България лица.

Своевременно служители на Пето Районно управление - Бургас спрели за проверка джип „BMW Х 5” и „Mercedes ML”, със софийска регистрация, управлявани от 27 годишен бургазлия от к-с „Славейков” и 30 годишен бургазлия от к-с „Меден Рудник”. От двата джипа със съдействието на служители от Второ Районно управление – Бургас са изведени общо 40 нелегално преминали / мъже, жени и деца, самоопределили се, като граждани на Ирак/.

Двамата български граждани, както и мигрантите са задържани за срок от 24 часа. Спрямо бургазлиите са образувани бързи полицейски производства за каналджийство по чл. 281 от Наказателния кодекс, а нелегално преминалите, след като приключат действията на служители от отдел „Миграция” към ОДМВР – Бургас, ще бъдат настанени в специализиран център.

Днешната акция на бургаската полиция е в контекста на стартиралата в събота специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция и каналджийството, обявена на нарочна пресконференция от главния секретар на МВР - главен комисар Георги Костов. По думите му операцията е наложена от усложнената среда за сигурност, тъй като в момента Бургаска област е критична по отношение на нелегалната миграция. Една от причините е изключително натоварения туристически сезон и големия пътнико-поток, възпрепятстващи проверките на незаконно преминаващите. С цел ограничаване на незаконната миграция и каналджийството са предвидени и допълнителни КПП-та на територията на Бургаска област, които ще бъдат с елемент на изненада за трафикантите. Тези допълнителните КПП-та ще проверяват превозните средства за нелегални мигранти, като засилен контрол ще има върху микробусите и вановете. Точното позициониране на новите КПП-та обаче няма да бъде оповестявано, тъй като те ще се създават съобразно оперативната обстановка, бе категоричен главен комисар Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бургазлия

    0 0 Отговор
    Къде са от РДГПграницата не е на площад Тройка нито в кафенетата около РДГП.С основание Б.Борисов сподели че ще сменя ръководството което на няколко пъти получавкредит на доверие.
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    А ве тия бежанци от американската демокрация в Ирак ли бягат или от диктатора хюсеин?
  • 3 Jek

    0 0 Отговор
    Аууу, от два джипа как излязоха 40 човека, по 20 в джип?! Худини трябва да се е намесил тук. Ахахаха