1 Септември, 2016 21:56 2 895 12

Студентка-трафикант на бежанци обвини полицаи в насилие

  • студентка-трафикант-
  • бежанци-
  • полицаи-
  • насилие

"Удариха ми главата в асфалта, ритнаха ме с кубинка", разказа Марияна

Студентка-трафикант на бежанци обвини полицаи в насилие - 1
Снимка: Нова телевизия

Студентка беше задържана, докато превозва нелегални мигранти с бус. Пред Нова телевизия 26-годишната жена не отрече вината си, но обвини полицаите в брутален побой. Прокуратурата вече започна проверка по случая. 

Марияна Ценова е самотна майка на 5-годишно дете. Сервитьорка, но учи медицина. 
Задържана е преди няколко дни, докато превозвала с бус 35 мигранти - афганистанци. 

Марияна твърди, че е попаднала в схемата за трафик случайно. Пред своя клиентка в заведението, в което работи, споделила, че й трябват пари. И получила предложение. Уговорката била Марияна да отиде до Бургас с бус, да вземе багаж и да го върне обратно в София. Наставлявали я по телефон, който получила от човек на улицата.

"След като позната ме свързва, въобще не съм си и помисляла, че става въпрос за нещо толкова  незаконно", каза Марияна. 

Марияна разказва, че изпълнила инструкциите точно. Тръгнала обратно към София и случайно разбрала, че вози хора. В следващия час Марияна карала без да спира. На 88-ия км на магистралата бусът е засечен от полиция. Започва гонка. Младата жена отказва да спре. 10 километра по-нататък обаче я чака полицейска барикада.

"Оттам ме свалиха въпросните цивилни - без обяснения, без нищо. Удариха ми главата в асфалта, ритнаха ме с кубинка и се започна един вандалски бой, без да ми се представят кой какъв е и що е. Закопчаха ме с белезници, главата в асфалта, ритане навсякъде и от никъде нищо като обяснение", разказва Марияна. 

След като е била заловена, тя е отведена в Районното управление в Елин Пелин. Твърди, че там боят продължил. Жената признава вината си. Осъдена е по бързата процедура на година и шест месеца условно.

По обвиненията в полицейско насилие вече работи и прокуратурата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папур Шпеков

    2 0 Отговор
    Малко и е било. Прави се на жертва сега миндила му с миндил.
  • 2 батето

    2 0 Отговор
    Малко и е било, когато е взела парите за това не рева - а сега реве.. А и защо не е спряла а бяга , значи е в играта. А тези боклуци,измет долна тормозят София и цялата страна..... В панделата....
  • 3 ЕМИГРАНТ КРАДЕЦ

    2 0 Отговор
    Още е трябвало да я бият. Назидателно! Жерта е сега, иначе не спира... да я прибират за участие в организирана престъпна група!!!
  • 4 ПРАБАБА73

    0 2 Отговор
    как може да не знае ,че вози хора.и човек от улицата я направлявал какво да прави.че го прави от нямане на пари и недостиг на такива, я разбирам,но защо точно с това се захваща.а полицаите нямат право да я бият.нали си има закони в тая държава.но и самите полицаи не ги спазват.
  • 5 дидо

    2 0 Отговор
    ...и в затвора всички са невинни,попаднали там по погрешка!Тази с нищо не се различава от тях!Личи си ,че е изпечен престъпник.Не знам какъв студент по медицина е обаче считам за редно да и се отнеме от Медицинския университет правото на по нататъшно обучение.
  • 6 Де-че

    1 0 Отговор
    В пандиза , незнаела 300 лв кой взима надница само измамници незнаела
  • 7 ННННННННННННННН

    0 0 Отговор
    МАЛКО ИМ БИЛ БОЯ БРАВО НА ЧЕНГЕТАТА САМО БОЙ ЗА БОКЛУИТЕ
  • 8 Така

    1 0 Отговор
    Изобщо защо ни занимавате с тази, жертва ли искате да я изкарате!? Абсолютно е знаела, какво прави, можела е като види, че са имигранти да откаже, защо не е спряла за проверка и.т. Няма да се учудя и ако се е правила на интересна на ченгетата!
    Динко ги връзва, а тая ги превозва него го изкараха престъпник, а тази жертва!? Е това е държава !!!
    Не ни занимавайте с тази малко й е, ще вземе сега едни смръдливи пари, а утре някои от тия дето вози може да се гръмне покрай нея и нейни близки!
  • 9 всезнайко

    0 0 Отговор
    объркана държава,дайте я тази да ми пасе кравите или я вкарвайте в затвора.знам истината мигрантите я пребили защото им е взела парите а не ги е доставила до крайната точка,а освен това и са я минали....за да попмни че договорите трябва да се изпълняват
  • 10 далайлама

    0 0 Отговор
    Били са я защото е шанаджиика!
  • 11 6310

    0 0 Отговор
    Тази да върви в затвора, а не да реве по медиите. То пък и едни медии.
  • 12 4288

    0 0 Отговор
    В затвора заслужават тези,които още крадат от народа и ги карат да возят хора.С тези "големи"заплати и тези "голеееми"детски ,как да живееш и дете да гледаш??!А полицаите ,ако са я били ,значи са страхотни Мъжкари ,да започват да тренират върху жените си.......