6 Септември, 2016 16:33 5 595 7

Газови бутилки се пълнят нерегламентирано по газстанции

  • газ-
  • газова бутилка-
  • пълнене-
  • страна

Нерегламентирано и опасно зареждане на бутилки с газ се извършва в цялата страна

Газови бутилки се пълнят нерегламентирано по газстанции - 1

Газови бутилки се пълнят нерегламентирано по газстанции. И са опасни. Най-много разрушителни инциденти стават заради препълване на бутилките. Екип на Нова телевизия залови нарушител на газстанция - да пълни бутилка, която е толкова стара, че дори е с изтекъл срок на годност.

На 24 февруари взрив на газова бутилка ранява възрастна жена. На 2 май семейство по чудо се измъква от взрив на бутилка в кухнята. Това са само част от тежките инциденти през годината, дължащи се на взривове на неправилно напълнени газови бутилки.

Заедно със специалистите от Агенцията за метрологичен и технически контрол проверяваме пълнят ли се бутилки по незаконен начин и какви са нарушенията.

Нова телевизия провери може ли край София да заредим неизправна бутилка с взривоопасно вещество. Подставен клиент сваля празна бутилка от багажника и я подава на служител на фирмата, който започва зареждането. В този момент идват инспекторите. А фирмата, изпълнила услугата, ще бъде санкционирана за незаконния накрайник. Той се конфискува директно, а на фирмата е направен акт.

Нерегламентирано и опасно зареждане на бутилки с газ се извършва в цялата страна, констатират контролните служби.

Най-често установените нарушения са зареждане на нерегламентирани обекти без везни, което води до препълването на газовите бутилки. Масовите проверки ще продължат на територията на цялата страна съобщиха от Агенцията. Само за първата половина на тази година, взривените бутилки са 22 у нас. Загинала са двама, а има и тежко ранени.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 1 Отговор
    А добро утро. Винаги са се пълнели и инцидентите стават точно заради това. Препълнена бутилка с калпав котлон води до опасни случки, но никой не го интересува това. Има си стандарти, има си бутилки и клапани, има си доставка до дома, но повечето гледат да си купят една бутилка от пазара и да рискуват отколкото да го направят с безопасно за някакви 50лв отгоре. Ама трябва да има за салами, цигари и бира.
  • 2 1234

    4 0 Отговор
    Така а а,да започнем малко по назад във времето преди около 10/15 години когато от предприятието ,,топливо"наложиха забрана да се пълнят газовите бутилки по бензиностанциите защото нямали специално оборудване с кантар и т. н.Започнахме да вземаме пълни бутилки от бензиностанциите но на цена 32 лв.Колко е пълна бутилката установяваш като свърши след месец неочаквано,,иначе изкарва три месеца"По едно време започнаха да изземват бутилките защото били на топливо.Показах им фактурата за покупката на бутилката,а те ми излязоха с номера,че това било такса за ползване.Така и не можаха да ми вземат бутилката защото си я прибрах веднага в колата.Сега като направиха по бензиностанциите специалните помещения някий пак иска да ограничи пълненето на бутилки под някакъв предлог за безопастност.Аз предлагам следния вариянт защото така или иначе ми е по изгодно да напълня бутилката по всяко време на денонощието и за толкова пари колкото имам в момента ,за 5 или 10 лв,защото никога не слагам газ до горе в бутилката.Та предлагам да има места където бутилките да се проверяват ,,срещу заплащане естествено"и да им се бие щемпела,че е проверена и пак да можем да си ги пълним по кварталните газ станции,а не да ме принуждават да вземам ,,пълна"бутилка с незнайно какво количество газ"Така хем няма да бъдем мамени ,хем ще си сложа газ и за по малко пари ,,колкото мога да си позволя в момента"и да си свърша работата за която ми трябва газ.Ако наистина мислите за удобството на потребителя ще направите всичко необходимо той да зарежда от всяка газ станция,НО ако искате да го прецакате и да си пълните джобовете за сметка на потребителя ще забранявате да се пълни газ на газ станциите.Не забравяйте,че алчността е порок.Недейте да карате хората да вземат ,,пълни до горе" бутилки.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Точен коментар в който няма противоречие. Трябва да си търсим правата, само така ще има напредък.
  • 4 Ачо

    3 1 Отговор
    Живея в чужбина и такава....дивотия ..... да се пълнят бутилки си мисля че го има само в милата ни татковина.Или минаваш и си заменяш бутилката на някоя бензиностанция или идват в къщи и ти я носят срещу минимално увеличение...Имаш гаранцията че бутилката която вземаш е с проверени уплътнения и с хубав външен вид.Като зареждаш години наред едни и същи бутилки как да могат да се проверяват...и после защо ставали ...сакатлъците.Това е един щрих от цялата безотговорност в държавата...
  • 5 1234

    2 0 Отговор
    към №4 Дивотия е също и да не можеш да си позволиш да дадеш 30-40 лв за една бутилка с газ защото работиш за минимална работна заплата и вземаш чисти пари 332.54 лв,с които трябва да си покриеш всички сметки и да ти остане за храна.В София може и да можете да си поръчате доставка ,но в провинцията не всеки може,София не е България,голяма е разликата в заплатите,така,че не мерете всичко с вашия аршин.А за чужбина да не говорим,ти защо си отишъл там ,сигурно тука нещо не ти е харесало?А по добре би било всички да си бъдем по държавите и да си отстояваме заедно правилата за по добър живот,а не да ходим там където другите са си извоювали някакви права и ние да отиваме на готово,и после да се перчим,че виждаш ли ти в чужбина било така и така.
  • 6 UDLDR

    1 0 Отговор
    Спрете да плюете старите бутилки - старите бутилки си имат специален винт за проверка на нивото на напълнената газ в бутилката !!!

    Новите бутилки нямат такъв винт !!!

    Навсякъде където имат кантари не ги ползват, а пак отчитат на литри - елате да видите примерно бензино-газстанцията на Пикадили Окръжна Болница !?

    Спрете да мъчите народа със скъпа газ за бита ....
  • 7 Дженев

    0 0 Отговор
    Защо се вторачиха в домашните бутилки.Веднага инспектори.Конфискували,глобили.....като постоянно подаваме сигнали,че в 40 л автогазови бутилки редовно наливат по 44-46л,при условие ,че имаме поне по 5 литра вътре
    никой не се помръдва.Лъжат на колонките на поразия и са спокойни че нищо не ги лови.Ако ще има контрол, да е комплексен.