Last news in Fakti

6 Септември, 2016 16:46 9 559 23

С „Калашник“ срещу циганската престъпност в Русия

  • русия-
  • цигани-
  • олег шишов-
  • престъпност

Циганите се разбягали, а Олег Шишов натоварил семейството си на колата и изчезнал в неизвестна посока

С „Калашник“ срещу циганската престъпност в Русия - 1

Излиза ли циганската престъпност из под контрол. Това се питат руските медии, коментирайки последния инцидент с роми в Екатеринбург.

През уикенда 38-годишният Олег Шишов стреля на месо срещу 30 цигани, пристигнали пред дома му със 9 коли за саморазправа след възникнал конфликт. Ромите дори се опитали да влязат в дома на руския предприемач. Това принудило Олег Шишов да открие срещу тях огън от автомат „Калашников“.

При завързалата се престрелка бил убит 27-годишен ром, който е бил известен в региона като ММА боец. В болница издъхнал втори циганин.

Други седем души, сред които няколко младежи са били ранени.

Циганите се разбягали, а Олег Шишов натоварил семейството си на колата и изчезнал в неизвестна посока. В понеделник той заедно с няколко приятели и адвокат се предал на полицията, след като научил, че се издирва за стрелбата.

Самият Олег Шишов заяви пред руските медии, че циганите се опитали да хвърлят в дома му граната.

Свидетели на инцидента разказват, че всичките цигани били въоръжени като пристигнали пред дома на предприемача. Те ясно показали, че имат намерение да влязат в дома му, за да се разправят с него. Не ги спирал и факта, че тогава в къщата била съпругата на бизнесмена заедно с децата им. Нападателите цигани не знаели, че 38-годишният Олег Шишов е бивш служител на руските спецслужби. Това му помогнало да защити своя живот и този на своето семейство, пише блогърът Алексей Зотев.

Според него не е нормално властта да преследва човек, който се е защитил от въоръжено нападение, а в същото време част от циганите, участвали в погрома спокойно да живеят в къщите си. Дори в болница съвсем необезпокоявани от властите се лекуват ранените при инцидента.

Една от последните ескалации на напрежението с циганската общност стана на 15-ти март в руската област Тула. Тогава, заради повреда на газопровода около 4000 души в региона останаха без газ. Оказа се, че повредата се дължи на незаконни ромски връзки с газопровода. Докато служителите на газопроводната компания са се опитвали да прекъснат нелегалните връзки, на своеобразен бунт са се вдигнали стотици роми. Нападателите са били въоръжени с палки и камъни.

Властите се принудиха да използват спецчасти, за да овладеят ситуацията.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофата

    1 2 Отговор
    Мисля,че , ще е по добре във всеки дом да има по една базука!

    Коментиран от #19

  • 2 СМЪРТ СМЪРТ

    1 2 Отговор
    СМЪРТ МРЪСНА СМЪРТ ЗА ТАЯ М....ЛСКА ИЗМЕТ !
  • 3 гост

    2 2 Отговор
    Човека е защитил семейството си в дома си от същества, които са искали да го убият. 1 човек срещу 9 коли с цигани. Полицията какво прави та не се е отзовала на сигнала и не е задържала всички участници. Трябва да му дадат медал за храброст, а не да го съдят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 обичайното

    1 0 Отговор
    в рашастан няма бизнесмен който да не идва от службите. на другите просто не им е разрешен никакъв бизнес

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "обичайното":

    Айде бе, бас ловиш ли?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тттттттттт

    1 2 Отговор
    Това ако стане у нас БХК и Америка за България ще го разпънат тоя човек.
  • 9 хммм

    1 0 Отговор
    Интересно ми е кой е този индивид(или индивиди), който дава отрицателен глас на всеки пост, който е в полза на Олег? Кой застава на страната на нападателите? Заплашат ли те група хора пред собствения ти дом, трябва да ги разстреляш и никой не трябва да има право да те обвини в каквото и да било! Така трябва да е! Не тая глупост, която господства в момента - чакай телесна повреда, тогава се отбранявай, а дали ще си жив да се отбраняваш непосредствено след нанесената телесна повреда... б*ли го...
  • 10 Суходол

    1 0 Отговор
    Не е честно само някой хора да имат уръжие. Домът трябва да е свещен и не прикосновен. Браво на човека, Пич е от всякъде.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ато гост

    1 0 Отговор
    БХК, ДПС и Евророма вече са пратили протестна нота до РФ !
    Плевнелиев лично е изразил възмущението си от постъпката на ОЛЕГ и е изразил надежда, че циганите ще бъдат компенсирани от бюджета.
  • 13 гост

    1 1 Отговор
    Точно така трябва да се действа, СЕЧ.
  • 14 шшш

    1 0 Отговор
    В Русия много бързо ще ги дисциплинират.Щом успяха да наложат мир и благоденствие в Северен Кавказ ,няма какво да говорим за тези цигани..
  • 15 БАЙ ГАН4О

    1 1 Отговор
    Просто м....лите са сбъркали човека
  • 16 случяен гост

    1 1 Отговор
    Този който дава отрицателен знак е човек успял се да се регистрира във факти бг. Не на всички им се отдава това!
  • 17 Garrincha

    1 1 Отговор
    Ей, много малко е уцелил, бе ... с 30 патрона, поне 10 трябваше да натръшка ... ух, че ме яд !
  • 18 незнайко

    1 1 Отговор
    Затова приказката на Хитлер за сапуна е на дневен план и е била истина.
  • 19 менгеле

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофата":

    Най добре да направят зоопаркове и вътре лъвове крокодили алигатори хиени и др М...ла откраднал изнасилил 90 годишна баба и хоп на лъва поне ще свърши едно полезно нещо
  • 20 СМЪРТ ЗА МАНГОВЦИТЕ

    1 1 Отговор
    малко им е било, трябвало е тоя Олег да ги надупчи всичките до един с Калашника и да ги зарови някъде да не ги види никой или пък да ги изгори и да ги няма. Тая напаст създава проблеми по цял свят, и все те са най-хитрите. Няма оправия с това племе, най-добре както казва коментиращият под мен, да се използват за храна в зоопарковете за храна на лъвовете, тигрите и мечките или пък в приютите за бездомни псета, вместо да хабят храната за тях и да се харчат пари, ци*ани поне има много, един по един да ги пускат живи вътре в клетките на хищните животни и тва е.
  • 21 123

    1 1 Отговор
    Добра новина! Герой и пример за подражание. За разлика от БГ този човек няма да бъде осъден. Такива като него трябва да се награждават за смелата си гражданска постъпка.
  • 22 СМЕХ

    0 1 Отговор
    А в Булгаристан само да напсуваш м...ла и си расист! Няколко точки за справяне с проблема:

    - спиране на детски, социални и всякакъв вид други помощи на: неграмотни, неработещи, неосигурени (90% от тях са м...ли)

    - поголовна кастрация

    - отваряне и преобразуване на лагера в Белене в самоиздържаща се наказателна структура, където да бъдат въдворявани провинилите се

    - смъртно наказание за посегателство над дете, възрастен човек, животно

    В нормалния свят - може би! В Циганария - нЕкой друг път! Избори идат, м....леееееее

    Коментиран от #23

  • 23 mr A

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "СМЕХ":

    Май само на теб ти е смешно!Аз предлагам образователен ценз за да се гласува,да получаваш помощи , да отвориш банкова сметка дори!Образованието до 8 ми клас Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Който няма 8 ми клас без помощи и без право на глас !Да те видя как ще се смееш!Много е лесно да сте 1 милион кърлежа на гърба ни, без задължения,НО С ПРАВА!