Last news in Fakti

8 Септември, 2016 13:40 2 739 4

„Патрондаш" с € 200 000 под роклята

  • € 200 000-
  • патрондаш-
  • валута
„Патрондаш" с € 200 000 под роклята - 1
Снимка: Агенция "Митници"

„Патрондаш" с 200 000 евро в пачки от по 50 хиляди свалиха от тялото на гръцка гражданка митнически инспектори на МП Капитан Андреево. Недекларираната валута в размер на 391 166 лева е открита при проверка на пътнически автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция "Митници".

На българския митнически пункт шофьорът и пътниците са заявили, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство и пътуващите в него са насочени за извършване на щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките служителка на Агенция „Митници" забелязала странна препаска, разделена на много джобове едно до друго. Приспособлението било опасано около кръста на жената под дрехите. Всеки от джобовете съдържал пакети грижливо опаковани пачки с евро. Оказало се „патрондашът" е зареден с 400 банкноти в копюри по 500 евро.

Срещу уличената в контрабанда на валута в особено големи размери 48-годишна жена с гръцко гражданство е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас. Разследването се води под надзора на Районна прокуратура Свиленград. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

В идентичен случай в почивните дни, отново при проверка на автобус с турска регистрация, в личния багаж на един от пътниците митническите служители са открили 25 000 евро. Количеството иззета валута в този случай се равнява на 48 896 лева.

Само за няколко дни митническите служители са предотвратили четири опита за нелегално пренасяне на валута на обща стойност над половин милион лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евро

    0 0 Отговор
    малеее, колко трябва да си тъп(а), че да издухаш 200 бона ей така...
  • 2 Чоки

    0 0 Отговор
    Жалко за гъркинята, все пак не сме сигурни че са крадени пари

    Коментиран от #3

  • 3 Баце

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чоки":

    Ако бяха чисти, щяха да са в банкова сметка.Ама в банката като идеш с 200 бона подмишка, ще те питат от къде са тия пари.Та надали са чисти.
  • 4 бате жоро

    0 0 Отговор
    а е можело да си ги разделят