14 Септември, 2016 10:10 2 385 1

Корумпиран руснак със сметки в Швейцария

  • дмитрий захарченко-
  • русия-
  • корупция
Корумпиран руснак със сметки в Швейцария - 1

В швейцарски сметки, свързани със семейството на арестувания за корупция руски полицейски шеф Дмитрий Захарченко, са открити около €300 млн., съобщава Росбалт.

При обиск в Русия властите конфискуваха $125 млн. и €2 млн. в брой.

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е открила, че Дмитрий Захарченко е открил офшорни сметки на името на своя 53-годишен баща Виктор Захарченко.

Руските власти са открили шест сметки в Rothschild Bank и други в женевския клон на Dresdner Bank. Сумите в тях били в размер на 45 до 47 млн. евро.

Дмитрий Захарченко беше задържан при зрелищна акция на руската полиция на 9 септември. Той е обвинен в злоупотреба с длъжностно положение, взимане на подкупи в особено големи размери и възпрепятстване на работата на следовател.

Официалните доходи на директора на антикорупционното звено за тази година е съставлявал 3 милиона рубли. Дмитрий Захарченко за последните три години направи стремителна кариера в йерархичната стълбица за борба с корупцията от обикновен служител до и.д. шеф на дирекция за борба с икономическата престъпност в МВР на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Русия Бият ЕС по корупция ,мошенничество ,престъпност и и пияни мързеливи Руснаци !