14 Септември, 2016 11:14 1 104 0

Кметът на Перущица остава в ареста

  • перущица-
  • кметът-
  • ареста

Той беше задържан след акция на ДАНС и полицията

Кметът на Перущица остава в ареста - 1

Кметът на Перущица Ради Минчев остава в ареста за 72 часа, решила прокуратурата.

Той бе задържан вчера след акция на ДАНС и полицията, като заедно с него бяха отведени още петима служители на общината. Сред тях бяха архитектът и секретарката на кмета. Всички те обаче след това са били освободени.

С обвинение за корупция зад решетките остава само кметът.

Съпартийците му от ДСБ обаче смятат, че случващото се е координирана политическа атака. А човекът, подал сигналите срещу Минчев, казва, че обвинението идва късно, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че кметът на Перущица Ради Минчев беше арестуван, след като общинският съветник от БСП Георги Злачев е подал два сигнала за финансови злоупотреби от страна на градоначалника. Единият е, че е подарил 10 тона желязо за 5000 лева на строителната фирма, ремонтирала Историческия музей. Вместо парите да отидат в общинската хазна, са преведени по сметката на частното дружество.

„Той обясни, че е дал на фирмата, която прави ремонта на музея, да я предадат те, за да вземат парите, защото се появили някакви непредвидени работи”, обясни общинският съветник Георги Злачев.

„Кметът е арестуван за длъжностни престъпления. Има вписани фалшиви договори за надзор, което е нарушение на Закона за обществените поръчки. Това е една част от нарушенията, които е направил”, коментира Атанас Ташев, бивш зам.-кмет на община Перущица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА