27 Септември, 2016 16:21 2 759 0

Две години издирват германец в България

  • ларс митанк-
  • две години-
  • германец-
  • българия
Две години издирват германец в България - 1

„Продължава работата по издирването на германския гражданин. Проверени са редица сигнали, но те се оказаха недостоверни. За последен път  Ларс Йоахим Митанк е забелязан на Аерогара Варна на 8 юли 2014 г., което доказват и видеозаписите, както и разговори с хора”, твърдят от МВР.

Припомняме, че Митанк от Берлин се издирва по молба на германските власти. Той пристига в България на 30 юни тази 2014 г. през ГКПП - Аерогара Варна с туристическа група, отседнала в хотел в курортен комплекс „Златни пясъци”. Поради претърпян по време на престоя си инцидент, той не се качил на планувания за 7 юли обратен полет към родината. Във Варна Митанк е преспал в хотел в центъра на града.

Както писа Факти.бг телевизия RTL разпространи вчера информация, че неговата майка Сандра не губи надежда да намери 28-годишния си син. Заедно с репортер на RTL тя е пътувала до България, за да намери следи, които водят към нейния син. Телевизията съобщава още, че през септември 2014 г. частният детектив Андреас Гютиг открива, че в деня на отпътуване е имало спречкване между фенове на "Вердер"- Бремен и "Байерн"- Мюнхен.

На път за своя хотел Ларс е забъркан в сбиване, "предизвикано от платена група българи или руснаци". Ларс е бил наранен и е имал спукано тъпанче, заради което не е могъл да лети, разказва частният детектив след проучванията си в България.

RTL твърди още, че Митанк е оставен сам в хотела в опасния квартал „Максуда“ във Варна (бел.ред. ромската махала в града). От областната дирекция на полицията – Варна бяха категорични, че Ларс Митанк е пребивавал в хотел в центъра на града, а не в квартал "Максуда". Пак според RTL той е телефонирал на майка си и е казал, че не се чувства добре там, че нещо не е наред с този хотел, но не бил дал подробности.

Германската телевизия съобщава още, че разследването през септември 2014 г. показва, че Ларс Митанк е говорил за последен път в полунощ с майка си. Казал е, че се страхува за живота си и че е заплашван. Освен това е искал да посети още веднъж лекаря на летището. Посред нощ той е тръгнал пеш към аерогарата.

Последната следа е видео от камера за наблюдение, направено след разговора с майка му. 40 минути след това той панически напуска хотела, прескача оградата и повече не се появява. До ден днешен не е намерен трупът му и това дава надежда на майка му. Тя вярва, че синът й един ден ще се върне.

От МВР за момента не изнасят повече подробности по разследването.

Ларс Митанк е висок 180 см, с нормално телосложение. Има гладко, продълговато лице, с руса, права, къса коса. Бил е облечен с жълта блуза с къси ръкави и къси кафяви панталони.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА