2 Октомври, 2016 17:21 2 227 3

Пуснаха двама от подкупните митничари

  • митничари-
  • хасково-
  • незаконни

Прокуратурата обяви, че схемата е била следена от година

Пуснаха двама от подкупните митничари - 1
Снимка: БТА

Двама от арестуваните на Капитан Андреево в петък митничари бяха пуснати, предаде радио Дарик.

Граничните служители ще трябва да платят по 2500 и 5000 лева. Шестима техни колеги и трима граничари остават в ареста.

На всички са повдигнати обвиненията към тях са в изнудване и подпомагане на трафика на бежанци. Заради операцията на Капитан Андреево пунктът остана затворен за няколко часа, а част от издирваните не бяха арестувани веднага.

Прокуратурата обяви, че схемата е била следена от година.

Обвиненията срещу задържаните гранични полицаи и митничари се обосновават на показанията на свидетел с тайна самоличност, съобщи БНР. Адвокатът на един от обвиняемите митничари Веско Георгиев посочи:

Това е един шофьор, който е пътувал години наред. Той твърди, че е давал подкупи, че това са лица, които, в периода, за който той говори, са били на КПП-то. В интерес на истината има и конкретика, защото има и лице, задържано с пари, които е взело. Единадесет са лицата, по които протича досъдебното производство. На две прокуратурата не е взела мярка за неотклонение. За девет иска задържане. Нима не сте чували, че на митницата са събирани пари и са носени в София? Забележете, че досега всички дела са за редовите митничари и редовите гранични КПП-йци.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАЗОЧАРОВАН

    0 0 Отговор
    дА ТАКОВА НИ Е ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА И ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ЦЯЛА ГОДИНА ГИ СЛЕДЯТ ДОКАЗАНИ ПРИСТЪПНИЦИ И ЕДИН ПО ЕДИН ПУЩАТ И ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ ГИ ПУСНАТ .ДОСЕГА НЯМА ОСЪДЕН МИТНИЧАР И ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ.
  • 2 айдебегайте

    0 0 Отговор
    айде бе, за 15 лева тука храна за медиите! А къде са милиардите, дето правителството тегли кредити! Винаги като дойдат избори - митничари, милиционери, общинари! А КЪДЕ СА ПАРИТЕ??????
  • 3 корупция

    0 0 Отговор
    има осъден митничар бившия шеф на митница свиленград тодор караиванов след като го пуснаха от ареста го осъдиха с командировка в митница бургаз