8 Октомври, 2016 10:15 2 232 3

Пешеходец загина в Пловдив

  • пешеходец-
  • загина-
  • пловдив

Пешеходец загина при пътен инцидент снощи в Пловдив. Сигналът е подаден към 20 часа. По първоначални данни на мост „Адата” лек автомобил „Сеат” се движил с несъобразена скорост и блъснал пресичащия пътното платно 28-годишен мъж от село Бъта.

При удара пешеходецът издъхнал на място. Колата управлявал 31-годишен пловдивчанин, чиято алкохолна проба е отрицателна. С полицейска заповед той е задържан за 24 часа. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата около катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гъуйъукхъук

    0 0 Отговор
    и ся ко?
    ама подал ли знак с ръка?
    ама преценил ли дали ще спре колата
    съобразил ли се е със зрението на шофъора да го забележи
    със скоростта на реакцията му?
    аз ако съм на шофъора ще съдя роднините му
    (е така промениха закона)
  • 2 LEX

    0 0 Отговор
    В 80% от случаите е виновен пешеходецът и това е факт.
    Спасил съм животът на хиляди нагли и нахални пешеходци, които си мислят, че са царе на пътя (май не трябваше) и това е факт. Обикновения български родител няма интерес да обяснява на децата си за култура на пресичане и закон за движение по пътищата, а после плачат и искат "правосъдие" когато детето им се хвърли под някоя кола поради липса на култура и адекватност и това е факт.
    В цивилизованите държави има солидни глоби за опасно и неправилно пресичане и това е факт.
    Изхождайки от тези факти смятам, че вероятността този да си е пресичал като на село и по този начин да се е самоубил чрез автомобилът изобщо не е малка.
    Интересно ми е как разбраха, че Сеатът се е движил с несъобразена скорост?

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "LEX":

    Това е "неписан закон" за превишената скорост. По този начин се обяснява всичко в подобни случаи.