12 Октомври, 2016 11:36 1 086 0

Откриха 750 таблетки контрабандно лекарство

  • таблетки-
  • контрабандно-
  • лекарство

Те са открити в раницата на пешеходец

Откриха 750 таблетки контрабандно лекарство - 1

750 таблетки контрабандно пренасяно лекарство с анаболен ефект откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново в раницата на български гражданин, който е пресичал граничния пункт от Турция към България пешком.

55-годишният мъж от Кърджали е заявил пред българските митнически служители, че е турист и не внася нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на багажа на пешеходеца, митническите инспектори откриват в раницата му с лични вещи черна найлонова торба, съдържаща общо 750 таблетки „Кленбутерол" в 15 фабрични опаковки с лого на българска фармацевтична компания.

Лекарственият продукт е за лечение на астма и се приема по лекарско предписание и с рецепта. Има силен анаболен ефект за оформяне на мускулна маса, за подобряване на дишането и спортната издръжливост и затова е популярен сред фитнес маниаци, въпреки рисковете за здравето.

Контрабандно пренасяните таблетки са иззети. Срещу нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА