12 Октомври, 2016 17:47 3 063 2

Повдигат обвинения на българи заради смъртта на 71 бежанци

  • бежанци-
  • камион-
  • унгария-
  • българи-
  • трафик на хора-
  • обвинения-
  • австрия

Издадени са заповеди за арест на други трима българи

Повдигат обвинения на българи заради смъртта на 71 бежанци - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгарската полиция препоръча да бъдат повдигнати обвинения на един афганистанец и седмина българи в убийство и трафик на хора, съобщи Fox News.

От отдела за борба с нелегалната миграция обявиха, че е издадена заповед за ареста на трима други българи, заподозрени като шофьори на работещата в Унгария група за трафик на хора. Другите осем заподозрени са в унгарски арест.

Местните власти разкриха, че част от вече задържаните обвиняеми са направили пълни самопризнания, докато други отричат да имат пръст в престъплението, при което загинаха 71 бежанци.

През месец август 2015 година бе намерен камион, изоставен на пътя A4, свързващ Будапеща и Виена. 71 души, сред които и деца, починаха от задушаване. След инцидента бе засилен контрола по границите.

В Хага се проведе координационна среща между австрийските, унгарските и българските власти. Специализираната прокуратура започна разследване през септември 2015 година и образува наказателно производство срещу Методи Иванов Георгиев, Цветан Георгиев Цветанов, Касим Хасан Салех за престъпление по чл. 321 от НК.

Унгарските власти обявиха, че афганистанският гражданин ръководи групата за трафик на хора. Той е живял в Унгария от месец март 2013 година насам.

Групата за трафик на хора е била отговорна за нелегалния превоз на най-малко 1106 бежанци, посочиха още от унгарската полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъша

    0 0 Отговор
    награда заслужаваттези дето изкарват навън тази сган ,че и я затриват !!!
  • 2 гккке

    0 0 Отговор
    Сега в това размирно време - България не трябва да се съобразява с никой. Русия отсвири Европа, Англия стратегически се дръпна от Съюза, Америка я боли за бежанците, така че България, трябва да отсвири всички външни фактори и да каже ВЪН на бежанците. Да се махат и да си ходят от където са дошли. Не ми трябва допълнително измет в центъра на София. А това не са бежанци, а отрепки от терористични клетки. Ако имах власт бих ги избил всичките публично. Аз майки с деца и старци не виждам по улиците - а само млади мъже аборигени. Е това ли са бежанците? Трябва да се награди с орден Стара Планина този дето ги трепе и връзва!