20 Октомври, 2016 17:18 2 846 0

Заловиха двама българи с 11 кг. хероин на ГКПП - Капитан Петко Войвода

  • хероин-
  • гкпп капитан петко войвода

Задържаха двама българи

Около 6 часа тази сутрин,  на ГКПП - Капитан Петко Войвода, на влизане от Република Гърция в Република България, при извършена щателна митническа проверка в лек автомобил, марка „Опел Зафира“ с българска регистрация, са открити 20 броя пакети с правоъгълна форма, съдържащи прахообразно вещество. Те са били поставени  в пригоден тайник в праговете на автомобила. При изпробване с полеви наркотест, веществото реагирало на хероин. Установено е, че количеството хероин е близо 11 кг., възлизащо на стойност над 400 000 лева.

Под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство, което се разследва от екип от разследващи полицаи при ОД на МВР-Хасково.

По реда на Закона за МВР за 24 часа е задържан водача на лек автомобил марка „Опел Зафира“ – М.М., на 26 г., български гражданин. За  24 часа по Закона за МВР е задържан и 26-годишният български гражданин М.Р., движил се непосредствено след лекия автомобил „Опел“, но в друг лек автомобил, също с българска регистрация, в който са открити и лични документи на М.М.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжен съд-Хасково искания за одобряване на извършените претърсвания и изземвания, по отношение на намереното високорисково наркотично вещество - хероин, включително и за леките автомобили. По досъдебното производство са приобщени и използваните от лицата мобилни телефони.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да повдигне обвинения на двамата български граждани за това, че в съучастие без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната Република Гърция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да задържи обвиняемите за 72 часа и да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково се извършват и други процесуални действия, с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА