Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 12:51 1 927 0

Разкриха група, укрила 2 млн. лв. от данъци, при продажба на GSM

  • група-
  • укрила-
  • данъци-
  • продажба-
  • gsm

Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха група, укрила 2 млн.лв. данъци при продажба на мобилни телефони.

На 18 октомври 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на София и Перник е неутрализирана организирана престъпна група за данъчни измами. Според събраните до момента доказателства, от февруари 2015 г. до октомври 2016 г. групата е укрила около 2 млн. лева дължими ДДС и корпоративни данъци от продажбата на внесени в страната мобилни телефони. Установено е, че участниците са осъществили вътреобщностно придобиване на мобилни телефони от ЕС за около 10 млн. лева. Стоката е била доставяна от търговски дружества, регистрирани в ЕС, а получатели били български търговски дружества, регистрирани на подставени лица.

Впоследствие мобилните телефони са продавани, без да е издавана първична счетоводна документация. Пред НАП са подавани месечни справки-декларации по Закона за ДДС с невярно съдържание, в които не са били декларирани извършените продажби. По този начин е избегнато плащане на ДДС и корпоративен данък в особено големи размери, възлизащи на около 2 млн. лв. В хода на процесуално - следствените действия са извършени претърсвания на общо 8 адреса на територията на София и Перник. Оттам са иззети множество документи, компютърни конфигурации и други доказателства.

Предстои анализ на събраните доказателства и повдигане на обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА