31 Октомври, 2016 12:14 2 940 1

Раненият полицай при екшъна в Свиленград е с комоцио

  • раненият полицай-
  • екшъна-
  • свиленград-
  • комоцио-
  • операция
Раненият полицай при екшъна в Свиленград е с комоцио - 1
Снимка: e-svilengrad

Петима са задържаните при екшъна в Свиленград, за което Факти.бг първа информира още вчера сутринта. От полицията днес дадоха официална информация. Има ранен полицай, както писа Факти.бг.

Мъж и жена от Хасково са задържани в РУ Свиленград. На 29-ти около 13,30 часа, на ул. „Ген. Скобелев” в града, служители на управлението са извършили проверка на лек автомобил BMW, шофиран от 31-годишен мъж. Водачът умишлено е предприел маневра „потегляне”, за да осуети полицейската проверка, при което е ударил намиращият се на пътното платно полицай, след което е продължил движението си и се е блъснал в задната част на спрял служебен автомобил Opel Vectra и в метален парапет на мост над реката в индустриалната зона на града.

При проверката на BMW-то, в което се е возила и 21-годишна хасковлийка са намерени 508 грама зелена листна маса, реагираща на марихуана. Последвало е претърсване в жилището й на улица „Славянска” в областния град. От него са иззети още 2 грама канабис, 1 грам метаамфетамин и 2 грама амфетамин.

Работата по случая продължава, двамата са задържана в срок до 72 часа по образуваното следствено дело.

Пострадалият полицай е с фрактура на лицева скула и комоцио. Настанен е в хасковската болница без опасност за живота.

В хода на същата операция са задържани още трима мъже на 44 г, 36 г и 48 г. Проверка на имот в село Димитровче, стопанисван от първия е довела до откриване на 2 кг суха зелена листна маса – канабис. Тримата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Факти.бг припомня, че екшънът се разигра на моста на р. Канаклийка до промишлената зона. Блокадата на пътя продължи близо 5 часа. Операцията бе ръководена лично от шефа на Хасковската полиция - Ангел Цанков.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ККККККККККК

    0 0 Отговор
    БАЧВАРОВА БОРИСОВ КВИ ЗАКОНИ ЩЕ ПРИЕМЕТЕ ДА ЗАЩИТИТЕ ПОЛИЦАИТЕ ААААААААААААААААА