3 Ноември, 2016 16:42 2 020 0

Шестима митничари от Лесово остават в ареста

  • шестима-
  • митничари-
  • лесово-
  • остават-
  • ареста
Шестима митничари от Лесово остават в ареста - 1
Снимка: БТА

На шестима митнически служители от "Лесово" е наложено прокурорско задържане до 72 часа заради "такса спокойствие. На други шестима са наложени мерки за неотклонение "Парична гаранция" Това съобщиха от спецпрокуратурата.

Предстои прокурорският екип по досъдебното производство да реши за кои от задържаните до 72 часа да бъде поискано налагане на мярка за неотклонение "Задържане по стража".

При спецоперацията на ГД "Борба с организираната престъпност" и ДАНС на митническия пункт с Турция бяха задържани 34-ма митнически служители, двама от които са началници на смяна.
Според прокуратурата Задържаните са действали като организирана престъпна група и са заподозрени, че са искали и вземали подкупи в различни размери. Те са наблюдавани в продължение на месеци, като са използвани и специални разузнавателни средства, съобщи административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев още в деня на провеждане на акцията - 2 ноември. Разследването започва по сигнали на шофьори. Чрез СРС-та са доказани 300 случаи на взимане на подкупи.

Извършени са обиски на служебни помещения и в домовете на митничари в Бургас и Ямбол. Някои от служителите, които са били подсъдими и задържани при подобна акция преди 2 години, после са били възстановени на работа и при акцията на ГКПП "Лесово" в сряда отново са задържани.

Тук огромният въпрос за пореден път е, че това едва ли е ставало без знанието по високите на етажи в "Митниците". При всяка поредна акция обаче от високите етажи на ведомството нито има наказани, нито има уволнени, нито има задържани. Ако ли пък не са знаели къде е Инспектората на тази институция и защо възстановява на работа вече задържани служители?!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА