16 Ноември, 2016 20:17 3 507 2

Бизнесмен се оплака, че е брутално пребит от полицаи

  • бизнесмен-
  • оплака-
  • брутално-
  • пребит-
  • полицаи

По случая е започнала проверка

Бизнесмен се оплака, че е брутално пребит от полицаи - 1
Снимка: Нова телевизия

Брутален случай на полицейско насилие. Бизнесмен се оплака пред Нова телевизия, че за да му връчат призовка от столичното 1 РПУ са го арестували зрелищно и са го пребили.

Историята започва пред нотариална кантора в центъра на София.

„На излизане от сделката имаше униформено лице, което каза, че трябва да тръгна с него. Аз го попитах какъв е, да се легитимира, но той отказа, не каза поради каква причина трябва да тръгна”, разказа потърпевшият Росен Карадашки.

Затова Росен не тръгва.

„Той започна да крещи "Стой!Стой!", погледнах с периферното си зрение и видях, че вади пистолет. Помислих, че ще стреля по мене, инстинктивно започнах да бягам. Видях патрулка и тогава осъзнах, че това наистина са полицаи и спрях. Когато стигнаха до мен, ме проснаха на земята, започнаха да ме ритат, някой стъпи върху главата ми, започнаха зверски да ме удрят”, сподели още той.

В патрулката побоят продължил.

„С някакъв метален предмет или с полицейска палка ме биеха жестоко по пръстите, болката е все едно пръстите ти се счупват. И други извращения имаше в патрулката, но не искам да ги споменавам. Колабирах. Свестих се, когато ме извадиха пред районното”, сподели още Карадашки.

От МВР отказа коментар пред камера, но заявиха, че са се самосезирали след доклад на дежурния в „Пирогов”, където Росен е освидетелстван. Започнала е проверка.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    1 0 Отговор
    Вече сме в евразия., тъй че. Хем шани бивт хем шени бияят.край на европейски правила.
  • 2 Сандо

    0 0 Отговор
    По скоро си спомни, къде не си си платил:)А да не би да не знаеш,че по тия места рекета е като традиция.