Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 20:28 2 318 8

Повдигат обвинения на Делян Добрев и Румен Овчаров за АЕЦ "Белене"

  • аец белене-
  • делян добрев-
  • румен овчаров-
  • обвинения
Повдигат обвинения на Делян Добрев и Румен Овчаров за АЕЦ "Белене" - 1

Прокуратурата ще повдигне обвинения на депутата от ГЕРБ Делян Добрев и на бившия енергиен министър Румен Овчаров, научи Факти.бг от свои източници.

Причината са сключени неизгдони договори, свързани с изграждането на АЕЦ "Белене". Двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за безстопанственост.

Утре те ще бъдат извикани в следствието, за да им бъдат връчени обвинителните документи.

Факти.бг припомня, че прокуратурата вече поиска официално имунитета на Добрев, който пък се отказа доброволно от него. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    0 0 Отговор
    А дано да видим някой в затвора!
  • 2 Испанеца с частната сметка на Р ОВЧ

    0 0 Отговор
    Добрев е млад и може и сега може и по късно да го опраскат ! Но ако сме държава Р ОВЧ трябваше да е излежал 7 години а и да му остават още 7
  • 3 Feliche

    0 0 Отговор
    Овчаров да баде осаден на доцживотна каторга !!!
  • 4 протестър

    0 0 Отговор
    Ще има поредното замазване и хвърляне на прах в очите на наивниците,които си мислят,че някой от тези престъпници ще влезе в затвора. Не разбрахте ли,че прокуратурата в БГ се е сраснала напълно с мафията. За 27 години нито един високопоставен не беше осъден ефективно.
  • 5 Нина

    0 0 Отговор
    Трябва да ги разследват, разбира се! Трябва да се отговори на много въпроси- как тези дваминцата Румен Овчаров и Делян Добрев така внезапно забогатяха. И то непосредствено, след като НЕК плати едни солидни суми. Спомняте си, 2013-та година хората излязоха за сметките за тока. Разкритикуваха остро депутатите. А сега се оказва, че то някакъв договор не бил прекъснат!
    За немърливата работа също би следвало да има последствия! ОСТАВКА И СЪД!
  • 6 Хари

    0 0 Отговор
    Като се замисля, май няма крупна далавера в последните 10 години, в която името му да не е изплувало по един или друг начин. Толкоз крадене толкова чудо. Ама те трите му деца като царчета живеят по света с паричките от обществени поръчки у нас и татьо им бая от далаверите си замете под килима с тия мръсни пари. Толко се е нагушил, че и сега сигурно си мисли да разкеши и да се отърве. ама нагло животно бе, седи пак депутат и лапа ли лапа.
  • 7 анонимен

    0 0 Отговор
    И Овчаров, и Добрев са за затвора. Но Овчаров е завлекъл доста повече от сорта на няколко стотици милиона. И прокуратурата има дебели папки с данни за фирмите, през които Овчаров е точил държавните пари.
  • 8 Иво

    0 0 Отговор
    Браво, това да се чува! Крайно време беше прокуратурата да се размърда и да осъди тия мошеници, които оставиха бедния народ да плаща за техните грешки.