Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 14:35 16 740 10

Разбиха мощна оръжейна банда в София (снимки)

  • оръжие-
  • банда

Конфискуваният арсенал е най-голямото количество в новата ни история

Разбиха мощна оръжейна банда в София (снимки) - 1
Снимки: МВР

При две акции МВР, ГДБОП и Специализираната прокуратура иззеха над 60 единици огнестрелно оръжие и близо 900 мастербокса цигари. Новината съобщиха главният секретар на МВР Георги Костов, директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Единият случай е свързан с придобиване, притежаване и продажба на огнестрелно оръжие. До момента по това досъдебно производство са привлечени шестима души - един като ръководител и петима като участници в престъпната група. Извършени са претърсвания и обиски на седем адреса.

Разбиха мощна оръжейна банда в София (снимки)

На един от тях са намерени 50 картечни пистолети "Узи", един пистолет Валтер", оптика и 2700 евро, на друг са открити осем пистолета от различни марки, 250 патрона и над 19 000 лева, на трети - картечен пистолет "Скорпион" и пистолет "6/35".

Намерените до момента огнестрелни оръжия могат да въоръжат, и то нелошо, цяло поделение, отбеляза Гешев.

Втората операция е за неутрализирането на престъпна група за търговия с акцизни стоки без бандерол, действала от началото на 2016 година. По това дело ще се работи на по-късен етап и по линия на контрабандата. Привлечени са седем души като обвиняеми с мярка за задържане до 72 часа - двама са организатори на престъпната група. Мярката за неотклонение ще бъде гледана утре.

При спецоперация на служители на ГДБОП от склад в квартал "Слатина" в София са иззети близо 900 мастербокса контрабандни цигари - приблизително количество, което може да напълни един тежкотоварен камион /ТИР/. Цигарите са с различни марки и все още се броят и се описват. Те са били замаскирани с пакети с памперси, каза административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Разбиха мощна оръжейна банда в София (снимки)

В най-новата история на България няма такава операция, при която да се иззети над 60 действащи, годни за стрелба огнестрелни оръжия. Това е изключително добър атестат за ГДБОП и внася нотка на успокоение в сложното време, в което всички живеем, каза Костов. Всички колеги ще бъдат наградени лично от главния прокурор, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганъо

    4 0 Отговор
    Е това е Българин с американски мечти.това са Българите трябва да копират някого.хубава работа ама Българска

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сербез путин

    4 17 Отговор
    Макар и в оставка /с намалена мощност/ правителството върши страхотна работа както винаги!!!

    Интересно ще ще стане когато изплуват имената на главните "герой"???

    Бат Гойко е герой!!! Такива удари срещу организираната престапност не се правят всеки ден !!! БРАВО!!!

    Коментиран от #5, #8

  • 4 шофьорът

    4 0 Отговор
    Де да знаех,че да си купя едно незаконно пушкало и да свитна тъщата,че с моя ще ме изловът.Човек като си няма късмет...

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "сербез путин":

    Трол, Винету ли ги е хванал? То бива евтин популизъм, но толкова тъпо извличане на дивиденти, граничи с безмозъчност!
  • 6 me be re

    6 1 Отговор
    Ей, че сте неграмотни къв е тоз "... пистолет "6/35"."
    Това е калибъра на пистолета 6.35 мм. Марката и модела са друга баница.
  • 7 Пол

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "шофьорът":

    За какво ти е да трепеш тъща си бре? Това е жестоко! Купи си за 100 лева стар саксофон и се учи да свириш в нейно присъствие! Това или ще я направи истеричка или ще стане терорист и ще те пребие или ще стане певица с теб. Ето ти едно решение - така хем ще просвириш, хем тъща ти ще истеряса и ако не те убие ще имаш една послушна тъща - само като вземе да те чанчи почваш да свириш и тя ще истеряса... А ти оръжие? Оръжието е за лудите терористи, не ез а хора! Оръжие използуват примитивните терористи. Умните използуват любовта. Опъни тъща си и на ръце ще те носи...!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    5 0 Отговор
    Тая стока щеше да свърши идеална работа за парламента . Жалко..
  • 10 гого

    0 0 Отговор
    падна гербераското правителство и....му намериха оръжията,щяха да въоражат група мигранти за преврат или терористична дейност...ама никой не мисли в тази насока...