Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 11:48 936 0

5 г. затвор за рецидивист с 37 присъди

  • затвор-
  • рецидивист-
  • присъди
5 г. затвор за рецидивист с 37 присъди - 1

26-годишният Стоян Стоянов ще изтърпи поредната си 37-ма присъда лишаване от свобода, след като по обвинителен акт на Районната прокуратура в Генерал Тошево състав на Генералтошевския районен съд го осъди на 5 години лишаване от свобода при строг режим за извършени от него две кражби при условията на опасен рецидив.

След изтърпяване на последното си наказание от 3,8 год. лишаване от свобода при строг режим, наложено му от Бургаския районен съд през април 2012 год., 26-годишният мъж се заселил в Генерал Тошево, където живеели баба му и дядо му. На 25 ноември 2015 год. Стоянов откраднал мъжка чантичка с два мобилни телефона от незаключен автомобил, паркиран на улица в Генерал Тошево. Действията му били забелязани от собственика на колата. Той настигнал опасния крадец и поискал телефоните си. Стоянов заявил, че ги е изхвърлил в контейнер за смет. След като потърпевшият не открил по улицата контейнер за смет, настигнал Стоянов, но той успял да избяга.

Два дни по-късно – на 27 ноември 2015 г., след полунощ опасният рецидивист отишъл в ресторант в центъра на Генерал Тошево. Той бил редовен клиент на заведението и знаел, че зад барплота сервитьорките държат чаша с пари от оборота. Успял да отвори със сила плъзгащата се врата на ресторанта, влязъл вътре и откраднал чашата с пари, в която имало 347 лева. След това напуснал Генерал Тошево. На 13 февруари 2016 г. бил задържан в Добрич с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която съдът потвърди.

Присъдата на Районния съд в Генерал Тошево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Добрич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА