Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 12:42 1 392 0

Мъж, убил приятелката си, обжалва 23-годишна присъда

  • веселин чифудов-
  • небаат ефраимова-
  • приятелката-
  • убил-
  • обжалва-
  • присъда
Мъж, убил приятелката си, обжалва 23-годишна присъда - 1

На въззивна проверка днес пред Варненския апелативен съд е 23-годишна присъда на Окръжен съд Шумен, с която е била призната вината на Веселин Чифудов затова, че на 11 август 2014 г. в Шумен, с особена жестокост умишлено е убил Небаат Ефраимова. Първата съдебна инстанция е присъдила общо 372 хиляди лева обещетения за причинените неимуществени вреди на близките на убитата жена. Близо 17 000 лева е размерът на държавната такса върху обещетенията и адвокатските разноски.

Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че 34-годишният подсъдим убил Небаат, с която били в близки интимни отношения. Убийството е станало в квартира на ул. „Ален мак“ в Шумен. Ден преди това двамата имали уговорена среща по случай рождения ден на Веселин, но пострадалата не се появила. Едва в 3 часа след полунощ на 11-ти август двамата се събрали в квартирата, правили секс, след което се скарали. Жената била убита с кухненски нож. Според експертизите, по жертвата са нанесени 13 удара с особена жестокост, като три от тях били фатални, тъй като разкъсали трахеята и шийни прешлени. Осъзнавайки какво е извършил Чифудов споделил с приятели по телефона, взел 100 лв. от дядо си, качил се на автобус и избягал в Турция с намерение да се укрие. Три дни по-късно се предал на турските власти и близо година прекарал в местен затвор до екстрадирането му в България.

За това деяние през юни тази година първата съдебна инстанция прие като най–подходящо наказанието доживотен затвор, но по силата на процедурата, по която е гледано делото - съкратеното съдебно следствие, наказанието е било редуцирано около средния размер - 23 години затвор при първоначален строг режим. Шуменският съд е приел, че деянието е с изключително висока степен на обществена опасност – лишена от живот е била жена в разцвета на силите си, с три деца, от които едното непълнолетно. Чуфудов е убил с особена жестокост жената, с която е бил в близки, интимни отношения, а след това е напуснал страната.

Днес подсъдимият, който намира, че присъдата му е несправедливо висока поиска делото да се върне на първата съдебна инстанция, а наказанието и обещетенията да бъдат намалени. Чифудов пожела да даде обяснения пред въззивния съд и разказа, че жертвата системно упражнявала над него психически тормоз, като го обиждала, унижавала и го принуждавала да й дава парите, които печелил.

Прокуратурата припомни всички обстоятелства, свързани с трагичната развръзка, за да подчертае високата обществена опасност на подсъдимия. Според обвинението 23-годишната присъда е справедливо наказание.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА