Last news in Fakti

2 Декември, 2016 09:45 1 919 0

„Муле“ върна пари на жертва на ало измама

  • ало измама-
  • полиция-
  • шумен-
  • арест
„Муле“ върна пари на жертва на ало измама - 1
Снимка: Факти.бг

„Муле” върна парична сума на жертва на телефонна измама, синът й изпрати благодарствен адрес до полицията в Шумен, съобщават от полицията в Шумен.

Случката е от месец февруари. Класическа схема за телефонна измама- пострадал близък и средства, които били нужни за лечението му. На домашен телефон на 83-годишна шуменка се обадил мъж. Представил се за д-р Стоян Грозданов от МБАЛ- Шумен. Мнимият медик обяснил на жената, че в болницата е бил приет синът й, който пострадал по време на работа. Били необходими 7000 лева за лечението му. Притеснена, жената обяснила, че не разполага исканата сума. Казала, че има 4000 лева. Услужливо й предложили да изпратят представител на болничното заведение и сумата да бъде предадена на него. Малко след като казала на кой адрес живее на вратата й позвънил мъж, който казал, че е пратен от д-р Грозданов. Жената излязла пред дома си в и предала на млад мъж плик с пари. Малко по-късно се чула със сина си и разбрала, че е измамена.

Пред криминалисти дала добро описание. Работата по документиране на престъплението започнала. Извършени са множество издирвателни действия, които дали резултат. Криминалисти от областната дирекция и полицейското управление в Шумен с оперативно майсторство успели да стигнат до “мулето”. Проведени са разпити, по време на които 45-годишният мъж признал, че е съучастник в телефонната измама. Пред разследващи обещал да възстанови взетата от жената сума. И спазил обещанието си върнал на два транша от по две хиляди лева парите, които взел от 83-годишната шуменка. Преди два дни делото е предадено на Районна прокуратура- Шумен.

В писмо до началника на районното управление в града гл. инсп. Илиян Николов синът й изказва благодарности към служителите, които успели да разкрият измамата. “Благодарение на тяхната работа справедливостта възтържествува и върнаха не само парите на една 83-годишна пенсионерка, жертва на телефонна измама, но и вярата й в полицията. Желаем на тях и семействата им много здраве! Успехи във високоотговорната им работа за просперитета на шуменската полиция”, пише в благодарствения адрес И. Петков.

През 2016 година в ОДМВР- Шумен са регистрирани 39 телефонни измами – един извършител е предаден на КБППМН, 2 са осъдени условно, 6 са привлечени като обвиняеми. Към момента се работи по 19 досъдебни производства, като по 12 от тях има заподозрени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА