3 Декември, 2016 16:14 5 159 2

Хванаха българи с 80 кг. хероин

  • хероин-
  • българи-
  • контрабанда

По предварителна оценка дрогата е на обща стойност 2,7 млн. евро

Хванаха българи с 80 кг. хероин - 1
Снимки: МВР

80 килограма хероин, предназначен за пазара в Западна Европа, е иззет при специализирана полицейска операция в „Студентски град“ в столицата. В акцията, под ръководството на Софийската градска прокуратура, са участвали служители на отдел „Наркотици“ - ГДБОП и колегите им от СДВР.

В хода на разследването на територията на София е задържан 35-годишният криминално проявен П.Д. от София. В колата му, която се е намирала в гараж в „Студентски град“, бил открито голямо количество хероин. Дрогата е била разпределена в два куфара - 165 пакета, увити с тиксо. С полеви наркотест е установено, че става въпрос за хероин. Задържан е и М.И./47г./, криминално проявен. Той е трябвало да транспортира дрогата зад граница.

По предварителна оценка наркотика е на обща стойност 2,7 млн. евро.

Изяснява се в коя точно страна е щял да бъде доставен. Засега мъжете са задържани за 24 часа по закона за МВР. Очаква се арестът им да бъде продължен за 72 часа, а прокуратурата да поиска постоянен.

Според главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, ако наркотикът е бил достигнал до крайната си дестинация, неговата цена би била двойно по-голяма. Той обобщи, че по линия на противодействието на разпространението на наркотиците тази година структурите на МВР имат с какво да се похвалят и имат основани да бъдат доволни. Общо през 2016 г. са открити и иззети над половин тон хероин, над половин тон синтетични вещества и над 100 кг кокаин.

Подробности за успешната операция бяха предоставени от главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев и началника на отдел „Противодействие на наркотрафика“ – ГДБОП Цветан Панков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    4 1 Отговор
    Една добра вест! Браво на полицаите !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.