Last news in Fakti

18 Декември, 2016 09:29 2 153 2

Задържаният агент на ДАНС остава в ареста

  • агент-
  • данс-
  • темида
Задържаният агент на ДАНС остава в ареста - 1

Задържаният агент на ДАНС остава в ареста. Това реши Софийският градски съд на заседание снощи, съобщи БНТ.

Евгени Иванов е началник на отдел в дирекция "Контраразузнаване". В четвъртък му бяха повдигнати три обвинения - за измама, документно престъпление и разгласяване на държавна тайна. Досъдебното производство е образувано по сигнал на ДАНС. Според него Иванов е измамил чужди граждани, че ще получат разрешение за постоянно пребиваване в България и е осигурил подправени документи на чужденците.

За услугите служителят на ДАНС е получил над 36 000 лева. Прокуратурата твърди, че са събрани доказателства, че Иванов е издал държавна тайна, като споделил на свидетел информация за подслушвани лица, заподозрени в тероризъм и друга противозаконна дейност срещу сигурността на страната. Максималното наказание по обвиненията е осем години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 невярващия

    2 0 Отговор
    Абе защо ни баламосвате какъв затвор каква държавна тайна та то ДЪРЖАВА ОТ 25 ГОДИНИ НЯМА. Един работен костюм едни гуменки и в БЕЛЕНЕ. Естествено конфискуване на цялото имущество.
  • 2 ДИВИНА

    1 0 Отговор
    Това е като някакъв абсурден виц.момчето е отговорно..живее скромно и го познавам.И какво имущество за Бога..живее на квартира..стига филми ..какъв го изкараха..