20 Декември, 2016 18:22 3 798 6

Злати Златков-Златистия пак с обвинения

  • злати златков - златистия-
  • обвинения

Това се случва след като премина с автомобила си през бариера на полицията в Дупница и паркира в двора. Той е обвинен в три престъпления

Районна прокуратура – Дупница образува досъдебно производство срещу легендарния дупничанин Злати Златков, по прякор Златистия. То е по обвинение в извършване на три престъпления - шофиране в нетрезво състояние, противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ, извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото

Около 23.20 ч. на 14.12.2016 г. в гр. Дупница Златков управлявал лек автомобил марка „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта си 1,71 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. Пред РУ на МВР-Дупница той навлязъл в ул. „Бисеров“, преминавайки през спусната бариера, която ограничава навлизането на МПС, като я повредил.

С мерцедеса си той счупи бариерата на входа на полицията и паркира в двора. Дежурните полицаи изскочили навън да видят какво се случва и видели паркирания в двора „Мерцедес“, а зад волана бил Златистия. Веднага му сложили белезниците и го вкарали в следствения арест. Пред разследващите полицаи Злати Златев заявил, че му прилошало и не е разбрал как с автомобила си се озовал в двора на полицията. Задържан бе за 24 часа в ареста.

На 15 септември, десет месеца след като излезе предсрочно от затвора, Златистия беше хванат да шофира джипа си с фалшива книжка, за което му е повдигнато обвинение.

Злати Златев-Златистия излезе от затвора миналата година, след като излежа 15 години за убийството на бизнесмена от Дупница Любомир Мантарков. Беше пуснат условно предсрочно от Варненския затвор, ако извърши противозаконни деяния след пускането му на свобода, се връща в затвора да доизлежи 1 година и 6 месеца.

Златистия влезе в затвора през 2003 година, след като бе осъден на 18 години затвор за убийството на Мантарков. Златистия гръмна с пушка Мантарков на 23 ноември 1997 година след скандал в стопанисваното от Любомир заведение "Бирхалето" в центъра на Дупница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пигмей

    6 3 Отговор
    Като няма места за паркиране така става. А, и тия какви са че, чак бариера ще си слагат на паркинга?
  • 2 Рихтер

    12 0 Отговор
    Петнадесет години го храниш и харчиш пари докато е в затвора.После преждевременно го пускаш на свобода и той излиза ,но продължава да вреди на обществото ...Мисля си за смъртното наказание .Не е хуманно , но е супер евтино и поучително за останалия "златист" свят.
  • 3 Radi

    5 3 Отговор
    Нема оправия със злати от малак го знам откакто маика му го изпусна един ден иси удари главата от тогава е така грехота е и тои него иска но го кара отвътре

    Коментиран от #4

  • 4 Васичка Атанасова

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Radi":

    и аз го познавам
    голям лудяга е
  • 5 5555

    0 0 Отговор
    Комплексар! Мисли си че още сме в 1994 г.
  • 6 Справедливият

    0 0 Отговор
    Боклуците се оправят само с трепане!Няма такъв филм, лежал в затвора и му дошъл акъла, напротив става още по "изпекан"!