2 Януари, 2017 18:11 1 379 0

Обвиниха тунизиец за убийството на поляк

  • полша-
  • убийство-
  • тунизиец-
  • провокация-
  • обвинение

Жертвата провокирала ситуацията, довела до смъртта ѝ

Обвиниха тунизиец за убийството на поляк - 1

Тунизийски гражданин е обвинен в убийството на 21-годишен поляк в град Елк, северна Полша. Убийството стана причина за сблъсъци с полицията през уикенда, съобщава Радио Полша.

Говорителят на районната прокуратура в Елк заяви, че ще поиска заповед за ареста на тунизиеца, заподозрян, че в неделя сутринта е намушкал полския гражданин пред дюнерджийница.

26-годишният тунизиец е бил нает в ресторанта като готвач, заяви говорителят по време на пресконференция в понеделник.

Местните медии по-рано съобщиха, че жертвата пуснала фойерверки вътре в ресторанта, което провокирало създалия се по-късно конфликт.

В интервю за пресата, полицейският говорител заяви, че жертвата взела две бутилки с напитки и излязла, без да плати. Въпреки това, той все още не се ангажира да каже какво е поставило началото на спора, който завърши с убийство.

Жертвата е била преследвана от собственика и персонала на ресторанта, които са от северноафрикански произход, а след това е бил намушкан с нож, взет от заведението, обяснява още той.

Две прободни рани са довели до смъртта му.

Според прокурора, поел делото, полякът вече е бил осъждан по обвинения в заплахи и грабежи.

Убийството стана причина за покачване на расовото напрежение в региона и двудневни сблъсъци между полски граждани и мигранти пред входа на ресторанта. За да бъде предотвратен нов инцидент полицията е трябвало да се намеси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА