10 Януари, 2017 14:24, обновена 10 Януари, 2017 15:47 2 263 17

Иво Прокопиев е обвиняем

  • иво прокопиев-
  • обвиняем-
  • симеон дянков-
  • трайчо трайков

Обвинението е на Софийска градска прокуратура по делото за продажба на акциите на държавата в „ЕВН Електроразпределение България“ АД

По досъдебното производство на Софийска градска прокуратура (СГП), по което бе привлечен като обвиняем бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и по което предстои предявяване на обвинение на бившия вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков, днес СГП привлече като обвиняем Иво Прокопиев.

Той е обвинен в това, че в периода май - месец 2011 г., в съучастие като помагач със Симеон Дянков - заместник министър-председател и министър на финансите на Република България, умишлено го е улеснил да извърши престъпление по служба, свързано с приватизацията - престъпление по чл. 283а, т. 1, вр. чл. 282, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4 вр. ал.1 от НК.

Иво Прокопиев е с мярка за неотклонение “Подписка“.

Разследването по делото продължава.

Намирам обвинението на прокуратурата срещу мен за абсурдно и нелепо, нямащо нищо общо нито с фактите , нито с правото. Това заяви Иво Прокопиев в позиция. От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившият финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил.

В същността си „обвинението“ е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия на опонентите на корупционното статукво в страната, подобен на кафявите медийни бухалки.

Оценявам цялата ситуация като коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера в оставка Бойко Борисов, изпратена ми чрез главния прокурор Сотир Цацаров. Смятам, че мотивите защо се прави този фарс два месеца преди предстоящите избори са доста прозрачни и напълно политически.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданинът кейн

    8 0 Отговор
    ХАХАХАХА поредната пародия, как не им омръзна на някои хора да разиграват драми и театри, ей, 25 години театралничене, по дълго от сериала "Далас".
  • 2 гост

    2 1 Отговор
    Смешници, егати и поръчковата прокуратура
  • 3 RISES

    9 0 Отговор
    Има свободни килии в ареста, Дянков+Прокопиев+Борисов са организирана престъпна група,значи в спец съда и в затвора, какво чакате?
  • 4 Иван

    2 0 Отговор
    Този се е престъпник отвсякъде, рожба на масовото крадене по времето на Костов, да видим дали ще стане нещо обаче, че той пак в политиката се е засилил, този път с "Дай, България" на Христо Иванов, че да може да си точи пари още.
  • 5 Атила

    0 0 Отговор
    Гледай този сериал по канал 1 как му беше името вече 25 години се върти и още толкова пак няма да свърши
  • 6 Дора

    1 0 Отговор
    Жалкото червенобузо олигархче май загази. Сега да видим дали прокуратурата ще има смелост да копае по-дълбоко.
  • 7 Христов

    1 0 Отговор
    Централен Софийски Затвор приветства затворник Иво Прокопиев с песента "Добре дошъл"! Време е да проверим защо на този чаровник му казват "Червенобузко"...
  • 8 Разгеле

    3 0 Отговор
    Прокопиев е ощетил дуржавата с милиони левове и много отдавна трябваше да е зад решетките. Дано този път да не бъде подпомогнат от високопоставени политици и да получи осъдителна присъда, каквато заслужава!
  • 9 Мартин

    1 0 Отговор
    Ако Цацаров успее да вкара в затвора родоотстъпници като Трайков, Дянков или дори Иво Прокопиев - ще има много по-силна подкрепа и за други престъпници!
  • 10 Ники

    0 0 Отговор
    Най-после. Сега очакваме и истинска присъда. За съжаление обаче и този олигарх ще се измъкне отново. Ще се платят пак едни пари под масата и ще се окаже случаен минувач, както останалите, а неговите продажни медийки ще ни проглушават ушите как той е станал жертва на задкулисието. Все едно не е част от него и не се е опитвал да назначава министри и да се разпорежда с държавата.

    Коментиран от #11

  • 11 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ники":

    Едва ли този път ще му се размине на Прокопиев!
  • 12 Миро

    0 0 Отговор
    То това е само една от далаверите му. Сега ще излязат още други негови схеми.
  • 13 Искра

    1 0 Отговор
    Ако имаме и после заглавие Иво Прокопиев осъден, цена няма да имат нашите съдии
  • 14 Електрон

    0 0 Отговор
    Мястото и на тримата е в затвора. Прокопиев, Дянков и Трайков - съд до дупка за тези престъпници!
  • 15 правда

    0 0 Отговор
    Костов господин Цацаров най големия мафиот Защо никой не го търси
  • 16 Зенон

    0 0 Отговор
    Моля да ми поясните,вярва ли някой че ще има санкции?
  • 17 специалист

    0 0 Отговор
    В откраднатата от него фирма КАОЛИН хората работят за минимална заплата познайте къде отиват останалите пари а това е супер печелившо дружество.