Last news in Fakti

28 Януари, 2017 20:46 1 693 3

Подозират инсценировка при обира на инкасо автомобил в София

  • инкасо-
  • обир

Разследващите подозират инсценировка при снощното нападение над инкасо автомобил в София, съобщава бТВ. Крадците са прибрали близо 300 хиляди лв.

Приблизително още толкова обаче са останали в касата. При превозването на парите охранителите са направили серия нарушения на правилата за безопасност, твърдят от полицията. Серия факти подкрепят версията за инсценировка. Микробусът не е разбиван, шофьорът няма и драскотина, а обирджиите са били без оръжие. Накарали са го да ги докара до столичния квартал „Полигона”, вързали са го, запушили са му устата и са избягали между блоковете с един сак пари. Най-странното е, че в микробуса е имало 700 хиляди лева, а те са взели по-малко от половината от тях.

Снощи инкасо колата паркира пред столичен търговски център. Напук на правилата спира в локалното, а не на паркинга. И докато инкасаторът прибира оборота от магазините, двама маскирани се вмъкват при шофьора Заплашили са го само устно, не са употребили агресия. Няма данни към момента за оръжие. Незнайно защо вратите са били отключени, а шофьорът – изключително послушен.

Полицията продължава да търси нападателите. Похитеният микробус беше преместен на паркинга на охранителната фирма, а полицейските огледи продължиха през целия ден. От охранителната фирма до момента няма коментар за нападението. Експерти в бранша определят като недопустими пропуските на охраната на инкасото. От полицията твърдят, че само преди две седмици са предупредили фирмата да затегне контрола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    1 1 Отговор
    Тъпите и некадърни ченгета могат да си подозират колкото искат .
    Ами ако извънземните са ги взели ?Ааааа , за тва не са се сетили ......
    Мързеливи ....

    Коментиран от #2

  • 2 Лъчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сашо":

    Извода на ченгетата е правилен ...това не прилича на обир, а на подаряване на 300 000 лъва на авери. Ей, преди мутрите ходеха с помпи и бухалки, а аз с едно ш...но Узи и нямаш право да го използуваш щото мутрите бяха под патронажа на куп генерали като оня дето го гръмнаха. А гръмнеш мутрата не знаеш дали мутри, ченгета или военни ще те гръмнат? но тия охранители са просто като Дядо Коледа - раздават щедри подаръци... Аз бих проверил дали някой техен авер или те не са взели кредит преди това и имат нужда от спешно погасяване...? Няма как да проникнат обирджии в инкасо автомобил ако е заключен. Дори и с газови гранати да тръгнат, пак охраната има време да заключи - става с бутон за 1 секунда, да подаде сигнал, още 1 секунда и да се екипира и дори да застреля 1-2 тикви отвън. това което тоя е сторил прилича на Великденски подарък. И то щедър.... Гаджето му да не изплаща елитна виличка?

    Коментиран от #3

  • 3 Антон

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лъчо":

    Прав си но на мен ми е чудно,защо тези тъпанари не са взели всичките пари 700000 изобщо не са малко и като има риск поне да е както трябва.Дали 100 000 или 1 000 000 мил. Присъдата ще е една и съща в бг.