2 Февруари, 2017 16:17 4 570 4

Таньо Танев убил приятелката си остава зад решетките

  • таньо танев-
  • уби-
  • приятелката

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 38-годишният Таньо Танев. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 30.01.2017 г. в Пловдив умишлено е умъртвил 50-годишната Мариела М. – престъпление по чл. 115 от НК.

Съдът намери, че са налице всички, предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Таньо Танев.

За извършеното престъпление НК предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години затвор. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Таньо Танев е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”.

Пред магистратите адвокатът на Таньо Танев - Красимир Елдъров, заяви, че за първи път в адвокатската му практика е съгласен с мярката за неотклонение, поискана от обвинението, защото за неговия подзащитен е по-полезно да остане в ареста.
Защитникът адвокат Елдъров се мотивира с това, че клиентът му сам е бил обект на престъпление. На 15 август Таньо е бил намушкан от свой приятел по чашка с нож в сънната артерия и лекарите трудно са спасили живота му. Елдъров изтъкна, че убиецът направил всичко възможно, за да спаси живота на Мариела, като сам е повикал Бърза помощ и полиция. Той подчерта още, че убийството ще бъде преквалифицирано като убийство по непредпазливост. Освен това Танев се е признал за виновен.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 9.02.2017 г. от 10 часа.

Танев преби до смърт с юмруци и ритници 50-годишната Мариела в жилището си в кв. "Кючук Париж". Жестокият побой бе извършен в апартамента на обвиняемия в понеделник вечерта. 38-годишният Таньо, който е син на известен пловдивски лекар, и 50-годишната му приятелка Мариела се скарали. И двамата били употребили алкохол. Младият мъж се нахвърли с юмруци и ритници върху жената, която изпаднала в безсъзнание и починала.
Танев е осъждан общо седем пъти, включително за хулиганства и нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди.




Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    .аси..7 присъди, трябва да се предприемат някакви мерки, примерно след 5-тата - кастрация и премахване на единия бъбрек..за да няма агресия и да не се напиват. Абе Крум добре го е бил измислил ама пуста цивилизация...
  • 2 Boginqta

    1 0 Отговор
    Tova e edin ot nai golemite bokluci v Kichuka i na Yujen,a te ne sa malko,povqrvaite mi.Piqt v parka zad pazara,na tozi do gimnaziqta sa6to,a e palno s maiki s deca i vazrastni hora,kato se napiqt se biqt,ne rabotqt,a sa zdravi i pravi,a prosqt.Tova sa izrodi,organite gi znaqt vsi4ki,no ni6to ne predpriemat,absolyutno ni6to.Za jalost tova e liceto,vijdano ejednevno,v edin ot nai hubavite kvaryali na Plovdiv,tova e 4ast ot jalkata istina za"hubavata"ni darjava.Blagodarim na politicite!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.