Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 13:09 1 926 7

Осъдиха трима насилници на 38 години затвор

  • насилници-
  • трима-
  • затвор-
  • осъдиха

По внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт, Софийски градски съд постанови 3 ефективни осъдителни присъди спрямо С. Борисов, И. Стоянов и Г. Ангелов за отвличане, блудство и изнасилване на млада жена, като деянията за двама от тях е и в условията на опасен рецидив.

На 02.02.2017 г. петчленен състав на Софийски градски съд призна Борисов за виновен и го осъди на 14 г. „Лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване на наказанието и конфискация на половината (1/2) от притежаването от него имущество.

Стоянов е признат за виновен и осъден на 15 г. „Лишаване от свобода“ при същия режим на изтърпяване на наказанието и конфискация на ½ от имуществото му.

Ангелов също е признат за виновен и получи наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 9 години при строг режим на изтърпяване на наказанието.

Мярката за неотклонение спрямо подсъдимите Борисов, Стоянов и Ангелов е изменена в „Задържане под стража“. Борисов и Ангелов бяха задържани още при произнасянето на присъдата в зала.

Стоянов обаче е обявен на 29.12.2016 г. за общодържавно издирване и спрямо него съдебното заседание с четене на присъдата се проведе в условията на задочно производство.

През септември 2010 г. тримата отвлекли млада жена, след като пребили приятеля й, закарали я в апартамент на единия от тях. След това в продължение на няколко часа многократно я изнасилвали и блудствали с нея. После се опитали да прикрият следите от своите действия и пуснали жертвата да си отиде. Разследването е започнало, след като пострадалата веднага е подала сигнал за случилото се в полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    6 0 Отговор
    Малко им е, но нищо в затвора няма да им липсва секс.
  • 2 Киро

    4 0 Отговор
    Ухааа, какво им се случва на изнасилвачите в затвора, мъка ми е за тия!
    Да се стягат да учат цигански, че да могат да общуват ползотворно с новите си съпрузи там!
  • 3 Потресен съм

    3 0 Отговор
    Горкото момиче, какъв ужас е изживяла! Тези долни същества са й провалили целия живот, това е ужасна травма за човешката психика! Трябва да ги убият с камъни, не да ги храним! Лично аз бих метнал първия камък!
  • 4 жена

    1 2 Отговор
    Големите присъди за изнасилване и малките за убийство са именно причината изнасилванията да последват от убийства. Защо да рискуват да оставят жертвата жива, ако получат почти еднаква присъда за тези престъпления? Това е причината в много цивилизовани страни да не се дават такива брутални присъди за изнасилване, особено ако няма някакви сериозни последици за здравето на пострадалата. 14 години строг режим е абсолютно нереципрочно наказание за това деяние. Мога да ви уверя, че когато въпросните излязат на свобода повече няма да оставят живи свидетели. Не очаквам много хора да ме разберат, но хората преживели насилие знаят, че единственото, за което се молят тогава е само да останат живи.
  • 5 Ти луд ли си?

    3 0 Отговор
    Ей приятел, ти нормален ли си? Това са напълно нормални присъди, просто тези за убийство са много занижени! За мен трябва да почват от 30г и да има и смъртна присъда!
  • 6 гост

    3 0 Отговор
    кастрация!
  • 7 гост

    2 1 Отговор
    Тия ще им скъсат задниците от е...е в затвора ще ги чакат с нетърпение да ги направят проститутки !