8 Февруари, 2017 16:03 7 568 8

Задържаха нагли телефонни измамници

  • телефонна измама-
  • гоце делчев

Операцията е проведена вчера под ръководството на Районна прокуратура-Гоце Делчев

Служители на ГД „Национална полиция“ задържаха трима съпричастни към извършени телефонни измами. Операцията е проведена вчера под ръководството на Районна прокуратура-Гоце Делчев. В нея са участвали служители на ГДНП, колегите им от ОДМВР-Благоевград и Русе. В хода й са задържани трима жители на Ветово – Д.Н. /26г./, криминално проявен, регистриран за различни престъпления и осъждан, 25-годишната Д.Л. и 17-годишен.

Установено е, че схемата, по която са действали, е да звънят на случайно избрани телефонни номера, представяйки се за техни близки с искане на различни суми за: плащане на капаро за закупуване на климатици, печалба от томболи на различни магазини; необходимост от купуване на ваучери за мобилни телефони. Според първоначалните данни групата е действала основно в Благоевградска област.

В хода на проведените действия по разследването, в тримата и обитаваното от тях жилище са намерени и иззети множество мобилни телефони и SIM-карти, имащи отношение към престъпната им дейност. При задържането им, единият от тях направил неуспешен опит да изхвърли ползваните мобилни апарати в горяща печка.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на тримата продължава.

P.S.
Българската държава е абдикирала от основните си задължения!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол.
Прекалено много станаха КАНЦЕРИТЕ*!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    18 0 Отговор
    КАНЦЕР - интересен термин. Май като му гледам дефиницията се покрива на 90% с циганин.
  • 2 Frodo

    8 0 Отговор
    Kato cancer-ni kletki (tumori) ni unishtojavat tiq
  • 3 Sauron

    5 2 Отговор
    da gi vzemat v evropa, da si gi gledat
  • 4 Дон Корлеоне

    12 0 Отговор
    Факти разчупиха леда и подадоха глава от блатото с този послепис !!
    Една наистина обективна позиция
  • 5 Бай Ганьо

    11 0 Отговор
    Интересно е защо не им показват лицата на престъпниците, както и имената им, обаче ако е някой свидетел веднага са го изтъпанили по новините и на 1 страница по вестниците. Това нормално ли е според вас.
  • 6 1234

    5 0 Отговор
    На телефонните измамници да им режат ушите и по това ще ги познаваме.
  • 7 геро

    2 0 Отговор
    Кога ли ще хванат някои почтени телефонни измамници? Само на нагли попадат.
  • 8 1234

    1 0 Отговор
    Какво ще ги разследвате ,само да си губите времето.Карайте ги в Белене да работят,докато изкарат откраднатите пари от хората,и после ги очиствате,,при опит за бягство"и толкова,какво ще се церемоните с тия боклуци.