Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 15:20 1 398 4

Ахмед Муса е психично здрав, но агресивен

  • ахмед муса-
  • съд-
  • дело-
  • ислям

Ахмед Муса е психично здрав, но агресивен. В името на Аллах той бил склонен да жертва децата си. Това сочи изготвената съдебно-психиатрична експертиза.

В Пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 14-те обвинени в разпространяване идеите на "Ислямска държава" и призиви към джихат. Според заключението на съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият Ахмед Муса Ахмед е психично здрав, съобщи БНР.

Тримата лекари, които са изготвили експертизата, са категорични, че Ахмед Муса Ахмед е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личностни характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората. По време на тричасовото интервю с експертите той е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по-точно - салафизма. Дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си.

Ахмед отрече да е използвал думата жертва, но д-р Николай Попов от пазарджишката психиатрична клиника посочи, че в експертното заключение думата жертва съществува като ключова. Според експертите, в поведението на Ахмед има данни за прогресираща агресия. Адвокатите определиха експертизата като необективна и поискаха съдът да не приема заключението. Делото продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    8 0 Отговор
    Ако бяхме нормална държава отдана Муса да търкаше наровете с дълга присъда, но...
  • 2 duceto

    7 0 Отговор
    Вътре да стой м....ла
  • 3 Смех

    5 0 Отговор
    Аз мога да Режа Пак. Докато го сложа в бял чаршав.
  • 4 Слаба държава

    3 0 Отговор
    Такава държава сме, страх ги да го осъдят