17 Февруари, 2017 16:05 1 476 4

12 години затвор за мъж, убил от бой пияница, тормозил майка му

  • побой-
  • смърт-
  • присъда

Благоевградският съд наложи ефективно наказание „Лишаване от свобода“ за срок от дванадесет години на В. Георгиев (на 32 години). Това съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

На 20 януари 2013 г. подсъдимият Георгиев се обадил по телефона на майка си, която живеела сама в с. Градево, общ. Симитли. Жената казала на сина си, че И. Данчов (на 69 години), който често посещавал дома й, отново е при нея, пиян и я тормози, като помолила сина си да дойде да я прибере от селото.

Георгиев, заедно със сестра си и неин приятел, веднага тръгнали към с. Градево, като по пътя подсъдимият се заканил: „сега този Иван ще го пребия, ще го „ремонтирам малко“.

Още с влизането в къщата на майка му Георгиев нанесъл няколко удара в лицето на Данчов и започнал да го дърпа да излезе навън. Без да срещне никаква съпротива от пияния мъж, той продължил да го бие с юмруци предимно в областта на главата, а междувременно казал на майка си и сестра си да събират багажа и да се качват в колата. След това той взел дървена тояга и продължил да нанася удари с нея, като на няколко пъти тя се чупела.

Побоят продължил и на двора, където подсъдимият повалил Данчов на земята и продължил да го бие с тоягата. Един от ударите в лявата тилна област на главата, причинил счупване на черепа, довела до контузия и оток на мозъка. Едва когато пострадалият престанал да реагира, Георгиев престанал да нанася удари. След това заключил с катинар и синджир дървената врата на къщата, качил се в автомобила, където го чакали майка му и сестра му и заминали за Благоевград.

Същата вечер синът на Данчов на няколко пъти му звънял по мобилния телефон. След като не успял да се свърже с него, на другата сутрин той потеглил за с. Градево. Не открил баща си в дома му, поради което се отправил към къщата на Георгиева в махала „Драмче“. Пред вратата той видял безжизненото тяло на баща си. Веднага бил подаден сигнал до 02 РУП – Благоевград. Пристигналият на местопроизшествието екип на „Спешна помощ“ констатирал, че лежащият на земята мъж няма жизнени показатели.

По-късно същия ден било извършено претърсване и изземване в апартамента на В.Георгиев в Благоевград. В хода на досъдебното производство той не отричал, че нанесъл побой на пострадалия и дал свои обяснения по повдигнатото му обвинение, изразяващи защитната му теза.

Изготвената по делото съдебно-медицинска експертиза установила, че смъртта на Данчов се дължи на черепно-мозъчна травма, довела до ограничена контузия и изразен оток на мозъка, където се намират жизнено-важни центрове. Наред с това, непосредствено преди смъртта си, пострадалият мъж бил в състояние на средна към тежка степен на алкохолно опиване.

Присъдата на ОС-Благоевград не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    4 8 Отговор
    Див селяндур!!!!! Страшна работа,голям мъж!!! Да пребиеш възрастен мъж и то почерпен!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 незнайко

    5 1 Отговор
    След като майката е извикала на помощ сина си, аз го оправдавам. Други изявени убийци живеят свободно, но нашата прокуратура е велика !
  • 3 ддд

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    абе почерпрн почерпен
    ама само на 69 да е на 90 да
    сам да отиде
    но на 69 за всеки случаи
    и с приятеля на сетра си
    да е сигурен човека ми на 32колко да е як
  • 4 Браво

    0 0 Отговор
    Добре го е убил. За такива хора и смъртта им е малка.