22 Февруари, 2017 15:40 3 300 5

Крадци на дърва нападнаха горски, той стрелял при самоотбрана

  • дърва-
  • горски-
  • крадци

Полицаи от Хитрино изясняват инцидент с горски служители, съобщиха от ОД на МВР - Шумен.

Малко след 19 часа снощи 51-годишен мъж от село Дренци, който отговарял за горския ареал около селото чул шум от резачка за дърва. Обадил се на свои колеги и малко по-късно четирима горски служители отишли до стари селскостопански постройки край селото.

На място установили два автомобила – Опел „Астра“ с шуменска регистрация и Рено „Еспейс“ с търговищка.

При вида на служителите на държавното лесничейство водачът на опела избягал, а реното затънало в кал. До автомобила имало около кубик нарязани дърва за огрев.

Малко преди 21 часа на място пристигнали два автомобила БМВ с шуменски регистрационни табели. От колите слезли деветима мъже и жени и започнали да отправят закани и заплахи към горските. Някои започнали да удрят по капака на служебния автомобил. Мъжете се държали грубо и непристойно.

За да избегне по-голям конфликт 51-годишният горски служител С.С. отправил предупреждение към хората да напуснат мястото и да не се саморазправят, след което възпроизвел изстрел със законно притежавания си служебен пистолет във въздуха. В този момент мъжете и жените се отдръпнали.

Закъсалото Рено било изтеглено с помощта на едното БМВ.

Проведени са множество издирвателни мероприятия. Установени са всички лица , които са били снощи край село Дренци и са разпитани. Изяснено било кой е организатора на групата- Н.Н./37г./ от Шумен. Мъжът е известен на полицията с кражби, осъждан е многократно, включително и за възпрепятстване на орган на Държавно лесничейско предприятие.

Работата по документиране на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    12 0 Отговор
    Диви селяндури!!!! М...ли!!!
  • 2 незнайко

    13 0 Отговор
    Всички накуп в панделата по бързата процедура ! М...лите нямат спиране. Това минава всички граници.

    Коментиран от #4

  • 3 2585 2585

    9 0 Отговор
    И нарушителите са м.....л и, нали?
  • 4 зузу

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Няма нужда от пандела... това е загуба за народа - ще ги храни и там. Трябват по 2 патронан а човек бандит и става света по-хубав! Нищо повече! Е, катафалка-поп гробари даже за такива не трябват и паметници - това не са хора, а бандити. В екарисажа...! Да попитаме тия от ГЕРБ-БДП-ДПС-СДС-НДСВ-... защо даваха социални на тия катот ези дас е множат и да правят пакости, геноцидирайки няколко милиона българи да мизерствуват, да емигрират и дас традат? Сега Винету и останалите се правят на светци, но такивап рестъпления извършиха, че по Крумовите закони и на клада щяха да горят ако бе на власт той или Омуртаг. Ето до това доведе тяхнатап рестъпна власт.
  • 5 qqqqq

    8 0 Отговор
    Огнехвъргачка му е майката. Горските ако са имали няколко коктейла молотов, да ги счупят в беемветата, гората щеше да замирише на циганско барбекю.