Last news in Fakti

2 Март, 2017 16:12 2 345 3

Хванаха рекетьори, изнудвали фермер

  • рекетьори-
  • изнудване

Служители на ГДБОП задържаха престъпна група, занимавала се с рекет, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена вчера на територията на столицата и Монтана. В хода й са задържани четирима участници в престъпна група, занимавала се с рекет и присвоявания.

Обект на изнудването бил управител на дружество, регистрирано в България и занимаващо се със селскостопанска дейност, сред чиито собственици са и германски инвеститори.

Според събраните до този момент доказателства, през лятото на 2016 г. участниците в престъпната схема принудили чрез заплахи управителя на фирмата да подписва документи, с които им предоставил парите от продажбата на добитата селскостопанска продукция. Впоследствие го принудили да продаде техника и активи на фирмата на конкретен купувач на многократно по-ниска цена. Документите, с които било „източвано“ дружеството са съставяни от адвокат от Монтана, който е сред задържаните. По първоначални данни нанесените от престъпната дейност щети на дружеството са над 600 000 лева.

При извършените претърсвания и изземвания са открити множество документи, доказващи престъпната дейност на групата. У един от задържаните са открити незаконно притежавани патрони. Събрани са свидетелски показания, както и резултати от извършени експертизи.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях. Предстои повдигане на обвинение на 5-ия участник в престъплението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 0 Отговор
    Жалко че няма Беляне . Тези са точно за там с управниците през последните 28 години . Аз бих ги хранил с изпражнения , пък до когато оцелеят , тяхна работа .

    Коментиран от #3

  • 2 Европеец

    4 0 Отговор
    Абе селяндурите от Михайлов град не разбраха ли,че тези времена отминаха?Там май не са още?Двивгари смотани.
  • 3 OMG WTF

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Съгласен, но с леко допълнение - управниците + някои от децата/роднините им от последните 78 год. Нека не забравяме, че кашата, в която се намираме сега е забъркана още по времето на бай ви Тошо правешкият цървул.