7 Март, 2017 18:24 1 386 5

Съдът оправда "ловеца" на мигранти Перата

  • петър низамов-
  • перата-
  • мигранти-
  • свински опашки
Съдът оправда "ловеца" на мигранти Перата - 1
Снимка БТВ

Бургаският районен съд оправда Петър Низамов по прякор Перата по делото за незаконно задържане на трима мигранти с мотива, че участието му не било доказано.

Прокуратурата поиска за Перата 2 години затвор и ще протестира присъдата, предаде bTV.

Според прокурор Райко Стоянов делото е получило обрат, защото свидетелите са получили "неочаквана амнезия" и са променили показанията си. Първоначално те са твърдели, че е вързал мигрантите със "свински опашки", а после забравили кой го е направил.

Самият Низамов благодари на съдията, който по думите му бил един от малкото смели съдии, които се опълчвали на организирания трафик на мигранти.

Перата заяви, че смята да продължава да патрулира по границата.

Случаят с мигрантите е от началото на април миналата година. Тогава беше разпространен клип в социалните мрежи, на който се вижда организирана неформална група, която е арестувала именно със "свински опашки" трима афганистанци на възраст 18-19 години.

Перата се похвали с деянието си в социалните мрежи.

Експертиза по делото обаче не можа да посочи кой е мъжът на скандалния клип с гражданския арест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ото

    14 1 Отговор
    Добре де, а защо не го вземете в гранична полиция? Ето този човек е роден да патрулира, а вместо да го вземете на работа, да лови нарушители, което явно му е мерак, взехте, че го съдите? тоя е роден за граничар! Ако беше в САЩ, моментално щяха да го глътнат в патрулен екип. А тука, си пилее дарбата?

    Коментиран от #3

  • 2 све

    16 1 Отговор
    Браво
    Най-добре ще е да се копира швейцарския модел. Всички сме в запасната армия…
    След унищожението на въоръжение за милиарди , друго не ни остава.
  • 3 бисмарк

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ото":

    Той не иска да е граничар и да патрулира за едната заплата!

    Човека иска да завърже десетина джагали със свински опашки ,след това да ги преджоби ,да прибере 4-5 хиляди евро да се снима за спомен като герой и ние да му ръкопляскаме !

    Ето това го влече него за сега а след това -политическа кариера!!!
  • 4 FURY

    2 1 Отговор
    радост или тъга?като е такъв родолюбец пращайте го на границата на лов за бежанци...ама леко малоумен ми се струва???
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Полша плаща от държавния бюджет на подобни дружинки, които ловят и пазят гражданите от незаконните преминавания на икономическите емигранти от Северна Африка.
    Нашата страна не се ангажира с обучение на подобни групи, инструктаж и комуникация, а съди малцината дръзнали да пазят границите. Вижда се на много записи как служителите по границите вкарват групи, това е бизнес за милиарди в световен мащаб. Всички страни си хвалят смелчаците, а България ги съди.