15 Март, 2017 10:43 2 476 2

Изчезналият професор може да е жертва на подводната мафия

  • веселин пейчев-
  • изчезнал

Разследващите във Варна работят по няколко версии за изчезването на бившия шеф на Института по океанология проф. Веселин Пейчев, който е в неизвестност от 5 дни

Според криминалистите, професорът може да е станал жертва на различни интереси в различни сфери на морската дейност, съобщи "24 часа".

57-годишният Веселин Пейчев е видян за последно от свой колега, с когото в петък си тръгнали заедно от работа. Двамата се качили на автобус по линията 17А от кв. "Аспарухово" и Пейчев споделил на Димитров, че смята да отиде на гости на дъщеря си. Слязъл на спирка в района на Икономическия университет около 19 ч. и оттогава няма и следа от него.

Варненската полиция го обяви за издирване.

Професорът цели 33 години оглавява звеното на Института по океанология на БАН във Варна. След дълга битка с институциите миналата година Веселин Пейчев се пребори за над 1 млн. лв. за ремонт на научно изследователския кораб "Академик". После обаче обществената поръчка е спряна, а съдбата на кораба остава неясна и сега.

Пейчев е водил и проучвания на дюните, което води до конфликти със собствениците на реституирани имоти по морския бряг. Проучва се и версията за конфликт с подводната мафия, която от години вади метал от потънали в морето кораби за скрап. Не на последно място разследващите работят и по версия за връзка с фирмите за улов на рапани.

Близкият приятел на Веселин Пейчев, Максим Петков коментира пред Дарик, че изчезването на проф. Веселин Пейчев може да има връзка както с лични въпроси, така и с професионални.

"Той членува в около 10 организации, с изключително активна обществена позиция е. Подозирам, че има възможност да е и заради това", посочи Петков.

Проф. Пейчев изчезна в петък, тогава си тръгнал от института във варненския квартал "Аспарухово" заедно със своя колега доц. Димитър Димитров. Двамата се качили на автобус по линията 17А и Пейчев споделил на Димитров, че смята да отиде на гости на дъщеря си. Слязъл на спирка в района на Икономическия университет около 19 ч. и оттогава няма и следа от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Uuhib

    5 1 Отговор
    Може и на подземната мафия
  • 2 Фюрера

    4 0 Отговор
    Както убиха митрополит Кирил уж удавил се, така сега и професора. Мръсна и изгнила държава.