24 Март, 2017 14:44 1 327 6

Магазинер преби и затвори ученик заради една ябълка

  • магазинер-
  • преби-
  • ученик

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура –Бургас, съдът наложи наказание от една година „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от три години, на собственик на търговски обект. Подс.Григорий Д. е признат за виновен за това, че на 25.01.2016г. в гр. Бургас, ж.к. „Зорница“, принудил непълнолетния П.А. (тогава на 15г.) да претърпи нещо противно на волята му , а именно да влезе в складовото помещение на магазин „Каристо“ и да остане в него, докато той прецени да го изведе навън, като употребил за това сила, издърпвайки го с ръце от помещението, нанасяйки му юмручни удари с ръце първоначално пред магазин, а в последствие в складовото помещение, като в следствие от ударите ученикът получил лека телесна повреда (кръвонасядания по брадичката и челото – рана на долната устна в ляво- престъпление по чл.143 ал.1 от НК.

На 25.01.2016 г. около 09.45 ч., пострадалият – ученик в ГПАЕ „Гео Милев“ - гр. Бургас и негови съученици, посетили магазин “Каристо”, намиращ се в ж.к. „Зорница“, в близост до посоченото училище. След като всеки от тях си избрал продукти, които да закупи, те се наредили на касата на магазина. Докато чакали, пострадалият сложил в качулката на якето на своя приятелка една ябълка и така преминали през касовата зона без момичето да разбере. След като заплатили желаните от тях продукти и напуснали търговския обект, излизайки от магазина, пострадалият извадил от качулката на съученичката си ябълката (която останала неплатена), при което придружителите на пострадалия разбрали за стореното от него. Веднага след това на входа на магазина се показал неговия собственик – подсъдимият Григорий Д., който тръгнал към пострадалия, извиквайки му да се върне. Като настигнал момчето, той го хванал за яката и му нанесъл удар с юмрук в тила, а след като пострадалият се обърнал към нападателя си, бил ударен още два юмручни удара в лицето. След това подсъдимият задърпал с ръце момчето (което категорично нямало желание да го последва) в посока към магазина, вкарал го противно на волята му вътре в складово помещение и отново започнал да го удря с юмруци в лицето, нанасяйки му три удара. В следствие на получените удари пострадалият се замаял и паднал на земята, но не изгубил съзнание, при което бил изправен от нападателя си, който вече виждайки го, че е обилно окървавен най-вече в областта на устата, от което и якето му било значително изцапано с кръв започнал да го почиства с кърпи, очевидно вече притеснен от вида на момчето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 4 Отговор
    Браво на магазинера!

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Браво, но демокрацията не прощава ! Наказват магазинера а КРАДЕЦА не, независимо какво е откраднал. Рокфелер така е започнал, с една ябълка.
  • 3 Константин-Ром

    1 4 Отговор
    Пак ли циганите са виновни за кражбата на една ябълка,ха,ха,ха,ха.

    Коментиран от #4

  • 4 Минаващ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Константин-Ром":

    Не бе, Константине, вие ромите сте пичове, бе ! Вий сте солта на земята ... дордето не се поизкъпете.
  • 5 jambazina

    3 3 Отговор
    Деца са това, правили си т*..к, не му е работа на тоя тапир да ги бие и да ги затваря.
  • 6 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    пълен комплексар