8 Юни, 2017 10:43 4 275 3

Спипаха 6 000 литра нелегален дизел в София

  • дизел-
  • нафта-
  • софия-
  • нелегален-
  • акциз
Спипаха 6 000 литра нелегален дизел в София - 1

6000 литра гориво без документи за платен акциз задържаха при съвместна проверка служители на Митница Столична и Главна дирекция „Национална полиция".

На 07.06.2017 г. е била извършена проверка на обект за търговия с горива в района на София. В обекта не са констатирани нередности, но митническите и полицейските служители установявили, че на територията на бензиностанцията са паркирани три превозни средства - два микробуса и един пикап. В каросериите на превозните средства са натоварени общо четири пластмасови контейнера - три с вместимост от по един тон и един с вместимост от три тона, всички пълни с жълтеникава течност с мирис на гориво, по предварителни данни - дизел. Пластмасовите съдове били съоръжени и с маркучи и средства за преливане и зареждане на горивото.

Установено е, че превозните средства и съдовете с енергийни продукти се ползват от съдържателя на бензиностанцията, но той не е представил документи, доказващи заплащане, обезпечаване или начисляване на дължимия акциз.

Общото количество гориво е в размер на 6 000 литра и е задържано в склад на Митница Столична, заедно с трите превозни средства. Взети са проби за анализ. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: всички пълни с жълтеникава течност
    на снимката не се виждат контейнери а туби с дизел за отопление
  • 2 прост човечец

    4 0 Отговор
    Сега хващат този, ама колко такива като него има- поне хиляда и колко пъти не са ги хващали.... Те са изкарали достатъчно и за актове и за рушвети да дадат.
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 0 Отговор
    Като си купя тесла и слънчеви батерии в двора ще съм независим от корпорациите и олигарсите тогава данък и акциз слънце ли ше се плаща? Хахахах робска планета