8 Юни, 2017 13:05 2 807 2

Арестуваните от ДАИ продавали шофьорски изпити от 400 до 1000 лв

  • арести-
  • даи-
  • шофьорски изпити
Арестуваните от ДАИ продавали шофьорски изпити от 400 до 1000 лв - 1

12 служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” бяха задържани по подозрение в корупция. Заради акцията се отменят практическите изпити за шофьори в София.

Арестуваните са изпитвачи, които преценяват подготовката на курсистите именно при кормуване. Според различни сигнали през последните месеци, изпитите са се търгували за между 400 и 1000 лв.

В събота и неделя в София ще бъдат командировани служители на ДАИ от други градове, които ще проведат пропадналите днес изпити, съобщи БТВ.

Транспортният министър Ивайло Московски посочи, че акцията се провежда с пълното съдействие на неговото ведомство. „Предварителните действия са поне от около половин година”, допълни той.

От ведомството са категорични, че новата система за провеждане на теоретичния изпит с т.нар бели стаи все още не е компрометирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    5 0 Отговор
    Колко ниско IQ трябва да имаш, за да си платиш "под масата", за да те пуснат на шофьорските изпити? Какво сложно хората виждат в листовките и кормуването? Та това е елементарно. Ако все пак на някой наистина не му се отдава да кара кола, то най-малко за своя лична безопасност, нека да не се захваща изобщо с шофьорски курсове.
  • 2 1234

    3 0 Отговор
    Сега да събират всички продадени книжки и тия калпазани да се явяват отново на изпит,и ако не го вземат да остават без книжки до като не научат правилника БЕЗ ГРЕШКИ. Тогава да им дадат книжките.ЗА ТАКИВА ТАРИКАТИ ТАКОВА НАКАЗАНИЕ .НЕ ГО ЛИ НАУЧАТ БЕЗ ГРЕШКИ-ОСТАВАТ БЕЗ КНИЖКИ.