Last news in Fakti

8 Юни, 2017 18:30 1 790 1

Задържаха дрогиран шофьор без книжка след гонка

  • гонка-
  • задържан-
  • наркотици
Задържаха дрогиран шофьор без книжка след гонка - 1

24-годишен софиянец, шофирал без книжка и след употреба на наркотици, е задържан след гонка в Пето РПУ. Мъжът е предложил и подкуп на полицаите.

На 1 юни около 10,30 ч. автопатрул подава сигнал за спиране на лек автомобил „Мерцедес" на столичния бул. „Владимир Вазов”, съобщиха от СДВР.

Водачът обаче отказал да се подчини и се опитал да избяга от полицаите. След кратко преследване на ул.„Витиня” колата е спряна. Мъжът предложил на униформените пари, тъй като се оказало, че той не притежава свидетелство за правоуправление, а полевият тест за упойващи и наркотични вещества отчел положителна проба за употреба на амфетамин.

При обиск на мерцедеса са намерени три полиетиленови пликчета, съдържащи растителна маса и метална мелничка.

По случая е образувано досъдебно производство, а младият мъж е задържан в Пето РУ с полицейска мярка до 24 часа. Резултатът от назначената експертна справка показва, че иззетата тревиста маса е марихуана.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на софиянеца е повдигнато обвинение за извършено престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман дизел

    5 1 Отговор
    Тоя е тръгнал у ДАЙ да си вземе тескерето че днеска е на промоция.