12 Юни, 2017 14:46 1 239 2

"Ало"-тормозът над възрастните няма край

  • тормоз-
  • възрастни-
  • ало-
  • измама-
  • измами-
  • измамници

Две възрастни жени са били измамени по телефона със значителни парични суми

"Ало"-тормозът над възрастните няма край - 1

"Ало"-изманиците продължават да тероризират възрастни хора на територията на цялата страна. От полицията за пореден път съобщиха за нови случаи на измами с крупни суми.

Около 19 часа на 9 юни 83-годишна жена от с. Григорево сигнализирала в РУ- Елин Пелин, че по- рано през деня е получила телефонно обаждане от непознат, представил се за служител на МВР, който я накарал да сложи в плик сумата от 40 000 лева и да ги остави на улицата пред дома си.

Възрастната жена събрала сумата от 12 000 лева и доверчиво изпълнила указанията на мнимия полицай. По идентичен начин същия ден е била измамена и 78- годишна жена от Етрополе, която оставила в плик пред входната врата на блока си 3000 лева. По двата случая са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

ОДМВР- София призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ!

При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nikoi

    1 0 Отговор
    ne iskam da obigdam nikogo no se ubedih 4e po prost narod ot nasiq niama

    Коментиран от #2

  • 2 Дедо Уньо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "nikoi":

    Милицията на Народна Република Абсурдистан много добре знае кои са циганите зад схемите за телефонни измами. Но "няма" доказателства и такива не се търсят, защото "това не е обществено опасно". Да им благодарим, че ни пазят. Хвала, хвала на такиви държавни служители.