Last news in Fakti

12 Юни, 2017 16:03 7 231 2

Разбиха наркобанда от ММА бойци в Бургас

  • наркобанда-
  • мма бойци-
  • бургас
Разбиха наркобанда от ММА бойци в Бургас - 1

7 души са задържани и обвинени за участие в организирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотици в Бургас.

Това съобщиха на пресконференция главният секретар на МВР Младен Маринов и заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

В събота Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на Теодор Бангеев, Георги Карчев, Илко Паскалев, Димитър Киров, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио за това, че от октомври 2016 г. до юни 2017 г. са участвали в организирана престъпна група, произвеждаща и разпространяваща наркотици на територията на Бургас и около града.

„Става въпрос за една група, която действа изключително конспиративно. Интересното е, че тя не се снабдява от външни снабдители, а сама си произвежда наркотика, който разпространява. Поради тази причина е по-затворена и по трудна за пробиване и проследяване. В същото време с брутални действия, понякога и с побоища без да има пряка необходимост за това – по питейни заведения, по квартали“, посочи Младен Маринов.

В повечето от задържаните са открити наркотици, а в дома на Филип Чорио - в бургаски жилищен блок - е намерена цяла оранжерия.

По думите на главния секретар на МВР, тя е изградена на високо технологично ниво. Според Маринов, групата се е опитвала да наложи монопол върху наркоразпространението в определени територии.

"За оранжерията могат да завиждат всички селскостопански производители, тъй като изцяло функционира без намесата на човешкия фактор – има датчици за влага, датчици за светлина, мери влага на въздух на почва", обясни Младен Маринов.

По думите му оранжерията е много добре маскирана със скрита врата към основните помещения.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов бе категоричен, че държавата няма да допусне ескалация на напрежението и разпределяне на територии между враждуващи банди както в Бургас, така и в региона.

„Това са млади момчета – 93-ти, 96-ти, 98-ти набор. Всичките са от средите на трениращите фитнес и ММА“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митьо от Бургас

    10 2 Отговор
    Горките млади келешчета. Хванали ги с оранжерия за трева и край, страшната нарко група от ММА бойци. Наперени петлета без връзки в полицията. Тъй ли са прай бизнес, тъй ли въ учих.. въй, въй.. А лабовете за джам никой ги не бара, че те се с протекции.
  • 2 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Тъкмо изкарали войниклъка, само едното момченце сега ще ходи в казармата...... Жалко, умни способни и ОФ организацията е дала положителна характеристика.........