Last news in Fakti

13 Юни, 2017 09:15 2 784 2

В село без престъпност деца тормозят мъж

  • село-
  • престъпност-
  • непълнолетни

Цяло село взе мерки срещу непълнолетни, нападнали самотен мъж посред нощ в дома му. Историята е от плевенското село Горник, известно с това, че е едно от най-спокойните села в областта, съобщи бТВ.

Намира се в община Червен бряг и се състои от 1200 жители. Не фигурира в полицейския бюлетин, защото няма кражби и спорове, а роми и българи живеят в мир помежду си. Жителите дори не заключват вечер домовете си.

В селото не могат да повярват когато се случило ученици да нападнат 49-годишен мъж в дома му, докато спи. „Ритнаха вратата, удариха ме и избягаха през вратата. Познах го кой е, а отвън се смееха други”, споделя Мирослав Божидаров.

Нападателят изчезнал с телефона на мъжа. Последвал обаче втори набег - тийнейджърите счупили прозорец, докато стопанинът се криел на втория етаж.

Децата опитали да запалят телевизора, откраднали дребни вещи и си тръгнали. На сутринта полицията стига до 14-годишния Руди от ромската махала и започнала да разплита историята.

В групата имало и българчета.

Кметът на Горник Момчил Митов коментира, че младежите може би възприемат нападението като игра или се правят на "интересни".

Децата обещали да се извинят на пострадалия, а родителите им ще възстановят щетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Да бе 😊
    Не остана гора, ама кмета си трае.
    Това ако не е кражба...
  • 2 впечатлен

    2 0 Отговор
    Ама че палавници! Историята е отвратителна, особено краят й! Великодушният кмет, за когото явно на чужд гръб и 100 тояги са малко, ще ги потупа по раменцата и всичко им е простено! Само че те следващия път, нахлувайки в имота на човека, могат и да го убият. И тогава ще започнат едни безкрайни дела поне 5-6 години, докато всичко се забрави, а през това време "дечицата" ще станат яки закоравели престъпници! Както се случва обикновено у нас!