Last news in Fakti

13 Юни, 2017 14:17 1 423 1

Хванаха бивш шеф на болница с фалшива диплома

  • шеф-
  • болница-
  • обвинение-
  • дупница
Хванаха бивш шеф на болница с фалшива диплома - 1

С постановление от 23.01.2017 г. в Районна прокуратура - Дупница е образувано досъдебно производство срещу Росен Тимчев – бивш управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Дупница, за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ.

Производството е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в гр. Дупница Р. Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът “вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Р. Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност за да заема длъжността управител на лечебно заведение.

В хода на разследването по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Росен Тимчев в извършването на престъпленията, поради което на 12.06.2017 г. той е привлечен като обвиняем с постановление на прокурор от РП-Дупница.

Срокът за разследване по делото е продължен с два месеца, считано от 23.05.2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    А колко години е бил на тази длъжност ? От коя партия е ? Защо не оповестите това !