Last news in Fakti

20 Юни, 2017 12:42 2 036 1

Цацаров поиска имунитета на депутат, убил човек на пътя

  • димитър гамишев-
  • депутат-
  • имунитет-
  • сотир цацаров
Цацаров поиска имунитета на депутат, убил човек на пътя - 1

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Димитър Гамишев.

Снемането на имунитета на народния представител Димитър Гамишев е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен на 22.06.2016 г. от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт срещу него в Окръжен съд – Благоевград, съобщиха от прокуратурата.

Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27.11.2014 г. в с. Копривлен, Благоевградска област, ул. „Атанас Тешовски“, като правоспособен водач на МПС, при управление на собственото си моторно превозно средство – лек автомобил марка и модел „Хюндай Санта Фе“, в населено място, със скорост от около 68 км/час в участъка на пътя на излизане от с. Копривлен в посока към с. Парил, е нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движение по пътищата /ЗДвП/, а именно разпоредбата на чл. 21, ал.1 от ЗДвП: „При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство от категория „В“ в населено място е забранено да превишава стойността на скоростта от 50 км/час“, вследствие на което по непредпазливост е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на движението му пешеходец И. Г. Ж. от с. Копривлен, като причинил смъртта му.

Образувано е НОХД № 342/16 г. по описа на Окръжен съд – Благоевград. В осмото съдебно заседание, проведено на 15.05.2017 г. защитникът на подсъдимия Гамишев представил удостоверение № 254-НС/09.05.2017 г. издадено от ЦИК въз основа на решение № 4743-НС/05.05.2017 г., от което е видно, че Димитър Гамишев е избран за народен представител в изборите за народни представители, проведени на 26.03.2017 г.

С определение от 15.05.2017 г. ОС - Благоевград е прекратил наказателното производство и го е изпратил на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет.

В Софийски градски съд е образувано НОХД № 2270/2017 г. и с разпореждане от 30.05.2017 г. на съда наказателното производство е спряно, тъй като Гамишев е придобил имунитет.

Главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Гамишев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    7 0 Отговор
    Партиите се напълниха с престъпници ,които подсигуриха с имунитет в парламента .А,ние гласуваме за тях вместо да ги изметем от там.