20 Юни, 2017 19:19 1 020 2

Ненчев оправдан по делото за ”Интендантско обслужване”

  • николай ненчев-
  • дело-
  • интендантско обслужване
Ненчев оправдан по делото за ”Интендантско обслужване” - 1

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира пред бТВ делата, които се водят срещу него и състоянието на българските въоръжени сили.

По делото в Софийския военен съд за фирма „Интендантско обслужване” и за дрехите на армията, по което беше оправдан на първа инстанция, Ненчев каза:

„Струва ми се, че логиката е на българската прокуратура е обърната обратно. С усилията, които положих, спасих едно държавно дружество на Министерството на отбраната. Спасих стотици хора от глад и безработица в един изключително труден район”.

„Обвинението беше, че съм наблюдавал какво се случва, а не съм оказвал достатъчно ефективен контрол, което не отговаря на истината”, категоричен беше той.

"Прокуратурата не само ще обжалва, най-вероятно ще повдигне още редица обвинения, такова е моето усещане", прогнозира Николай Ненчев.

Продължава другото дело за ремонта на изтребителите МиГ-29. Софийската градска прокуратура обвини Николай Ненчев в престъпление по служба в края на ноември миналата година.

Ненчев беше начело на Министерството на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Според прокуратурата той е издавал указания подписаното споразумение с руската фирма "РСК-МиГ" за доставка на нови двигатели за бойните ни самолети да не бъде спазвано.

Държавното обвинение смята, че така Ненчев е застрашил живота на летците ни и ги е лишил от качествена подготовка за бойните им дежурства.

Който казва, че армията ни частично изпълнява задълженията си, извършва национално предателство, смята бившият военен министър.

Национално предателство, застрашаващо националните интереси, е това някой отговорен политик да каже, че армията частично изпълнява своите задължения. „Към съседите или към потенциален агресор това означава: Заповядайте, ние сме готови”, отбеляза той.

Според него не е възможно в една демократична правова държава, която следва своите национални интереси, да се произнесе подобно нещо. По думите му това означава: „Свалили сме си нещо – заповядайте”. Ненчев е на мнение, че за това трябва дори да бъдат повдигнати обвинения.

Бившият министър е категоричен, че българската армия чудесно изпълнява задълженията си. Според него е правилно решението на сегашния военен министър Красимир Каракачанов да изтегли доклада за състоянието на армията, който ще бъде преработен и ще бъде внесен в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 внвнн

    3 0 Отговор
    Абе щом всички бивши министри и тям подобна крадлива паплач, не са зад решетките, та този ли ще направи изключение. Гарван - гарвано око не вади!
  • 2 anonimen

    0 0 Отговор
    ama vie da ne ochakvahte che shce go osadat