21 Юни, 2017 13:55 3 154 1

В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци (СНИМКИ)

  • камион - ковчег-
  • унгария-
  • бежанци-
  • смърт

Това е най-голямата трагедия по пътя на Балканския маршрут на миграцията

В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци (СНИМКИ) - 1
Снимки: АП/БТА

В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци. Драмата се разигра през август 2015 г. Тогава полицията се натъкна на изоставен хладилен камион.

Всичките 59 мъже, осем жени и четири деца - бяха открити натъпкани в малък камион без вентилация край автомагистрала в съседна на Унгария Австрия.

Намерените 71 жертви са починали малко след като е започнало пътуването им. Преди да настъпи смъртта им, те дълго са блъскали по стените на камиона и са викали. Това гласи част от заключението на съдебната експертиза,която е приложена към обвинителния акт.

Експерти посочват, че смъртта на 71 души е най-голямата трагедия по пътя на Балканския маршрут на миграцията.

В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци (СНИМКИ)

Застаналите пред съда четирима подсъдими са обвинени също в трафик на други мигранти заедно с още седем каналджии - шестима българи и един ливанец. Само шестима от тях се явиха в съда в унгарския град Кечкемет. Според властите един все още се укрива и ще бъде съден задочно.

Прокуратурата обяви, че ще поиска за четиримата присъда доживотен затвор без право на замяна за убийство, а за останалите седем - присъди затвор със строг режим за срок до 20 години.

Българските участници в мрежата за трафик на хора са Методи Г. на 29 години, роден в Лом, Цветан Т. на 32 години и Касим С. на 50 години.

В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци (СНИМКИ)

Методи Г. е бил известен на германските служби за сигурност. Българинът дори e разследван от полицията и е трябвало да бъде арестуван.

През последните години 29-годишният Методи е задържан многократно във връзка с разследвания за криминални престъпления, включително за трафик на мигранти.

В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци (СНИМКИ)

Камионът е потеглил от унгарския град Кечкемет, взел е мигрантите близо до южната граница на Унгария със Сърбия, а после ги е превозил от Унгария до Австрия, заяви говорителят на прокуратурата Габор Шмит пред журналисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    7 1 Отговор
    Тези са прабългари и представят нацията по Европа .