Last news in Fakti

22 Юни, 2017 16:19 5 650 3

В Бургас обезвредиха похитител. Спасиха жена и дете

  • бургас-
  • арест-
  • мъж

Над 20 часа мъж заплашвал с нож тригодишния си син

В Бургас обезвредиха похитител. Спасиха жена и  дете - 1
Снимка: Грамофона

Спецполицаи успяха да влязат в дома на Мартин, който 20 часа държа 3-годишния си син и майка си като заложници в к/с „Славейков“, съобщава сайтът Грамофона.

Докато психолози разговаряли с мъжа до входната врата, полицаите успели да влязат през терасата на 4 етаж. Блокът, в който се разигра заложническата драма в момента се санира и по фасадата има скелета на работниците. Именно така сутринта полицаи донесоха кафе на Мартин и успяха да проучат обстановката.

В ранния следобед днес е било взето решение да се влезе в апартамента, обясни шефът на Областната дирекция на МВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

„Много добра работа свършиха в синхрон колегите психолози и колегите от специализираните полицейски сили. Действаха едновременно“, обясни Калоянов. Сигналът за инцидента е получен около 19 часа вчера. Тогава информацията е била за семеен скандал. Първият патрул, пристигнал на място обаче е установил, че става въпрос за доста критична ситуация.

Съпругът заплашвал да нарани себе си и тригодишния си син. Униформените успели да склонят Мартин да освободи съпругата си. „Той е контролирал през цялото време детето и е имало реална опасност да направи това, за което се е канил“, обясни Калоян Калоянов. Съседи разказаха, че мъжът е държал нож.

След излизането на съпругата, Мартин барикадирал входната врата. Подпрял я с мебели и за по-сигурно я заковал. „За нас приоритет беше тригодишното момченце и майката на мъжа, която е много възрастна жена. В крайна сметка контролирахме ситуацията“, обобщи Калоянов.

От снощи блокът буквално беше барикадиран от спецполицаи. Умишлено обаче униформените бяха разположени така, че Мартин да не вижда какво се случва. Информация за самата заложническа драма също не беше дадена. Целта на полицаите е била Мартин да не прочете или види нещо в медиите и това да го провокира към изпълнение на заканите.

По неофициална информация на Gramofona.com младият бургазлия е лекувал зависимостта си от наркотици. Той е бил на метадонова програма. Тепърва ще се установява дали Мартин все още е наркоман и дали е действал под влиянието на дрога.

Съседи обясниха, че поведението на мъжа било в двете крайности. Понякога се държал изключително кротко и тихо, но в други моменти избухвал и започвал да крещи. Не е работил, като твърдял, че той гледа малкия си син, докато майката е на работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Константин-Ром

    4 4 Отговор
    До там ни докараха.

    Коментиран от #2

  • 2 Фгтъфл

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Константин-Ром":

    Ай ся, "До там ни докараха"!
    Някой зорлен ли му е тикал дрогата в устата?!
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ТЕ КАТО ВЛЕЗНАЛИ ДЕТЕТО СПЯЛО